2015

Allmänt

Jag känner mig inte riktigt helt klar med 2015, för trots att jag gjorde en snabbare lista om året och dessutom utvärderade mina mål kände jag att jag ville göra ett större inlägg som sammanfattade året månad för månad. Så det här blir sista tillbakablicken på ett år som var väldigt fint för min del (kanske inte för världen). 2013 har jag alltid sagt varit mitt toppår, men jag undrar om inte 2015 nästan blev bättre. Jag fick en revansch på 2014 i alla fall, som var ett bottenår. Sen siktar vi framåt och gör 2016 till det bästa!

Januari
Jag startade januari med en nystart. Hela hösten hade jag haft det lite svajigt med både bloggen och träningen, för jag jobbade hela tiden. Dessutom var 2014 ett väldigt dåligt år, tyckte jag. Jag satte upp nyårslöften om mer egentid, men det blev inte riktigt som planerat och jag hamnade i en stressperiod istället. 

Jag sprang Winterrun på Liseberg, bakade semlor för första gången i mitt liv, skrev ett inlägg om min nyfikenhet. Jag avslutade månaden med en kväll i Jönköping tillsammans med Team Rynkeby-gänget, en kväll som blev starten på allt och på något mycket fint.

januari_2015januari_2015

Februari
Kunde man få en bättre start på februari än att snön kom? Jag ägnade mycket tid i skogen, i det vackra vinterlandskapet. Jag var lite stressad över att inte ha fått till träningen inför årets Vasalopp, så när snön kom skyndade jag mig ut i spåret för skidåkning. På sportlovet åkte vi utför i Mullsjö. Jag fick äntligen ordning på bloggen igen (efter flytten under hösten) och jag försökte hitta vägen till mitt drömyrke.

februari_2015februari_2015

Mars
Jag bommade Öppet spår och även min andra klassiker (där bestämde jag mig för att inte snöstressa 2016). Jag fortsatte med en kortvecka i Trysil efter att jag var helt säker på att det inte skulle bli någon fjällresa 2015. När jag var tillbaka i Sverige välkomnade jag våren, satt ute i solen och läste böcker. Jag skrev om varför jag började blogga.

Jag antog en utmaning om att blogga hundra dagar på raken, jag gick en fotokurs, träningen började jag komma igång med igen efter ett halvår med väldigt lite av just det. Jag fick min cykel och av samma anledning var jag med i Jnytt. Jag startade cykelsäsongen och jakten på de 250 milen. Jag bakade scones, stekte pannkakor och åt våfflor – fast det tycker jag att jag gjorde hela året.

mars_2015mars_2015

April
Jag började med att göra bucketlists för varje månad. Vi flydde sjukan hemma och firade påsken med shopping i Göteborg. Jag gick på äggjakt för första gången i mitt liv. Jag cyklade min första långcykling med Team Rynkeby, den gången var det fyra starka män och lilla jag. Jag cyklade ännu mer och femmilsrundorna som förr hade varit lagom, blev för korta. Jag blev magsjuk och hade min första sjukdag i sängen på hur många år som helst.

april_2015

Maj
Jag ville att maj skulle bli såhär. Jag var på träningsläger på Isaberg två gånger och var alldeles lycklig (jag kraschade dessutom, utan några skrapsår). Jag åkte på jobbkryssning till Åland. Jag hade picknick med Elin, jag kämpade mot vårdippen som jag alltid får och tror det eller ej så var jag rastlös i perioder (hela året har varit en blandning av rastlöshet och massor av stress – aldrig lagom). Jag sålde min första racer och med min andra racer upptäckte jag nya ställen med nya människor, söndagarna blev till cykeldagar. Det hände så mycket att jag var tvungen att stanna upp och reflektera efter att jag kände mig helt vilsen av känslor i min bubbla. Sen cyklade jag Sommen runt i spöregn.

hillerstorpclaramaj15

Juni
Jag trodde jag skulle ta premiärdoppet, så blev det inte. Men jag uppgraderade min dator till en nyare och bättre. Jag funderade på en nystart igen, för att rymma från online-världen. Jag sa upp mig från alla mina jobb för att kunna fokusera på att vara simlärare, jag tyckte det räckte med ett heltidsjobb. Jag skrev min första tidningsartikel och en träningslista. Vi fotade the golden hour, det blev midsommar och jag cyklade alla Vätternrundorna.

Jag var lite mentalt ledsen över allt fint som hade hänt, jag ville bara stanna där. Jag hade skaffat mig den bästa cykelformen – otroligt stark, otroligt uthållig och ganska snabb, samtidigt vägde jag det mesta någonsin. Jag hade en euforisk känsla i kroppen efter 18 mils cykling i åska och spöregn. Jag försökte få till löpning i kvällssolen och insåg vad det var som stoppade mig. Jag tog Hitta ut-checkpoints i Hovslätt med vännerna och sen avslutade jag juni med släktkalas i Gässhult och förberedelser inför den långa cykelturen.

släktenfältetclara8midsommar

Juli
Jag fick en kort semester som jag fyllde med cykling, för nu skulle jag cykla till Paris! Efter cyklingen stannade vi i Paris med familjen för sightseeings, fast jag var inte där mentalt. När jag var hemma skrev jag om resan, både långfakta och snabbfakta, samt dag för dag. Jag levde i min bubbla igen, där rann tårarna, jag mådde fantastiskt men jag ville inte att det skulle bli nästa dag.

Vi stack iväg på familjecykling till ett café någon mil hemifrån och jag gick till skogs för att plocka blåbär i spöregnet. Jag och Julia åkte till Liseberg för pirr i magen och skrattfest. Innan det blev augusti paddlade vi kajak och sen blev det ett otroligt sorgligt avslut – cykelolyckan.

rynkebyclarajuliaeiffeltornet

Augusti
Jag gick in i augusti med terapicykling, för att jobba bort rädslan och filmen som satt sig på näthinnan dagarna tidigare. Sen tog jag cykeln för att plocka amerikanska blåbär, jag försökte göra något åt chokladsuget. När jag cyklade till kräftfiskepremiären i Bunn kom jag på att jag skulle älska varje sekund därifrån. Vi hade kräftskiva hemma, jag gick till farmor och farfar en lördag. Dagen efter vandrade jag och Elin John Bauerleden i tretton timmar – jag fick ont i foten. En torsdag efter jobbet åkte jag till Borås för att cykla och kolla på Ola Salo, men det blev inte som planerat.

Jag skrev lite om sociala medier och om att sprida glädje på nätet. På Clara-dagen vann jag minigolfsturneringen. Efter semestern fick jag världens energi, som jag alltid får. Jag var med i media igen, efter att ha varit det massor av gånger det här året – av olika anledningar.

Jag började följa filosofin – live today. Vilket ledde till att jag åkte på dagsutflykt till Ironman i Kalmar. Jag var funktionär på Barncancertrampet och sen skaffade jag mig glasögon på heltid. Jag vann en cykel och jag fick en uns av rastlöshet igen. Avslutningsvis fotade jag mitt livs första bröllop.

johnbauerhamnenbrollop57

September
Jag välkomnade september med att ta upp träningen ordentligt. För nu skulle jag inte tappa min fina cykelform med att ha en inaktiv höst. Jag skaffade mig en coach för planerad träning och jag började simma igen. Jag jobbade mycket med mental träning och dessutom gjorde jag onsdagarna till något extra. Jag gick på vernissage om Broccoliträdet, gick en kurs om aktier, skrev höstlistan och försökte mig på att förändra livsstilen lite.

Jag vann startplats till Fight cancer and run som därmed blev en Göteborgsweekend med mina vänner. Jag mindes tillbaka till mitt livs bästa och häftigaste upplevelse. Sen avslutade jag månaden med en helg i huvudstaden och med att springa Lidingö tjejlopp. 

rynkebycykelnclara_lidingöloppet

Oktober
I oktober försökte jag mig på en internetdetox, dessutom åkte jag på reunion i Karlstad med Team Rynkeby-gänget. Jag skrev lite om det här med relationer och jag försökte ta mig upp från botten. Jag gav mina bästa poddtips och jag sen gjorde jag ett tappert försök med att få in mer frisk luft och motion i vardagen. Jag gick ut på äventyr för att ta in alla vackra höstfärger.

Sen hade Friskis & Svettis invigning och efter det har jag besökt deras spinningsal massor, samt hälsocaféet Lisa & Erik. Jag träffade det nya teamet, blev mediaansvarig och cyklade årets sista runda. Jag gick en promenad på Rya Åsar och var på simcamp i Borås simarena med Colting och Borssén.

Jag startade upp något fint med ett gäng härliga bloggare – som det kommer bli mer av 2016. Jag skrev om vad hälsa för mig är, mamma fyllde 50 år och vi åkte till Barcelona för att fira det. Sista oktober var jag tvungen att ta farväl till älskade Harry.

hösten1utsikten_lagenheten_night

November
Ett försök till att sköta om min hälsa och minska stressen, för det här skulle bli en månad jag tog hand om mig själv efter en stressig höst. Så blev det inte! Jag åkte till Stockholm för en fantastisk helg med mig själv, bodde på hotell, gick på fotomässan och cyklade med She Rides. Jag skrev det populäraste inlägget på hela året – min träningsresa. Sorgen mötte oss igen, när vi var tvungna att ta farväl till Kenzo.

Jag var med i direktsänd radio, för att prata klassisk musik vid spinning och kämpade mot mina rädslor. Jag sammanfattade årets lopp och sen tog jag en timeout för att inte nå väggen. Jag åkte till Helsingborg, började jobba mot en hållbar stresshantering, drömde fritt och insåg att jag var tvungen att börja acceptera tiden.

Jag skrev lite om hur man behåller träningsmotivationen, samtidigt som jag kämpade med min egna. Jag blev trött på mitt kontrollbehov och bestämde för att göra lite oordning i tankarna. Samtidigt som min syster blev inlagd på sjukhus över natten kollade jag på sista delen av Hunger Games med en vän. Sen avslutade jag november med att gå på en föreläsning med en utav mina största inspirationskällor – Aron Anderson. Till sist skrev jag ett tacktal till mig själv.

photo_2012

December
December blev en lugn månad, jag var ledig jättemycket, jag jobbade ikapp allt jag låg efter med. Jag bestämde mig för att minska kraven på traditioner och maxa julmyset. Det blev en revansch på all stress. Jag fortsatte med stresshantering, planerade inte in för mycket saker och jag skippade allt som har med julstress att göra.

Jag insåg att jag måste sluta jämföra mig med mig själv, jag åkte till London med Julia och jag sprang 3,8 mil för Musikhjälpen. Sista helgen innan jul var jag i Göteborg och hade dessutom en heldag i Borås – igen. Vi spelade Bingo på uppesittarkvällen och julafton blev fin på vårt vis. Sen skulle jag ha cyklat Vintervättern, men jag valde att köpa en annan cykel. Jag fick en klarhet i vad som har varit felet i mina fötter och födelsedagen tillbringade jag såhär, samt med korvgrillning vid en sjö på annandag jul. Sen blev det nyår!

londoneye_night1nyar_familjen1

3 reaktioner på ”2015

  1. Ett händelserikt år.
    Man kan tycka att det inte händer ”så mycket” men när man ser tillbaka är det ofta en jäkla massa saker som har hänt! :-)

    Kram M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *