Hälsa för mig

Hälsa

Är när jag är frisk och skadefri, när jag är glad, känner mig lycklig, inte är stressad, får ihop vardagen, när det finns pengar på kontot, jag trivs på jobbet, när jag mår bra, har bra relationer med både vänner och familj, när jag tänker positivt, när jag kan träna det jag vill och när jag får göra det jag älskar att göra!

Hälsa är stort, så otroligt stort. Jag vet inte vart jag ska börja någonstans. Men för mig är inte hälsa enbart någon speciell mat och träning. För mig är hälsa allt jag beskrev ovan (och säkert lite mer som jag har glömt bort just nu) där kroppen och knoppen samarbetar, mot det bättre. Både fysik och psykisk hälsa. Samtidigt får det absolut inte gå överstyr på något sätt, eller att det ska bli så perfekt som möjligt för då trillar balansen över och det går ifrån hälsan, på andra hållet. Det är svårt att beskriva vad hälsa är, det är svårt att sätta ord på det. Hälsa för mig är helt säkert inte samma som det är för dig.

Jag skulle säga att hälsa är det bästa som Du gör för dig själv med dem förutsättningarna Du har och känner dig nöjd med det!

Kort beskrivet, hälsa kanske för någon är att inte äta godis. För mig är inte förbud hälsa (om det nu är godis du gillar, eller shopping som du älskar att göra, eller kolla på tv, eller kanske äta pizza etc). Jag äter gärna choklad men i lagom mängd, en till två dagar i veckan. För en annan kanske hälsa är att träna flera gånger i veckan, men om det stressas igenom för allt annat i livet kommer ikapp är jag helt säker på att stressen påverkar dig mer än vad träningen tillför dig. Lägg allt på en lagom nivå utifrån ditt liv.

Hälsa är absolut inte speglat i en smal kropp i alla fall. Hälsa för mig är en blandning av mycket där mitt humör ofta får styra hur pass hälsosam jag känner mig. Vissa perioder är jag jätteglad, jag tränar, jag äter choklad på lördagarna, jag äter hamburgare en onsdag om jag känner för det eller jag äter en vegetarisk/ekologisk sallad på torsdagen, jag sover åtta timmar timmar om natten och jag har bra kontakt med mina vänner.

Hälsa är mycket för mig och jag hoppas jag fick fram någon klarhet i vad jag står någonstans. Mer som passar in under rubriken är:

→ att orka med dagarna och orka med att göra det man vill göra.
→ att vara fri och ha ett jobb man gillar att gå till, som Camilla skriver.
→ att kunna njuta av lite mindre nyttig mat då och då utan dåligt samvete. Att säga upp kontakten med dem relationerna som tar tid och dessutom kunna säga Nej till saker för att minska stressen, som Ida skriver.
→ att kunna strunta i hushållssysslorna ibland och att sova ordentligt.
→ att ha ett balanserat liv och inte endast frånvaro av sjukdom, som Helena skriver.
→ att inte samhället ska påverka dig och att inte sträva efter ’det perfekta’.
→ att kunna leva livet fullt ut och att vara mentalt stark, som Annika skriver.
→ att acceptera vart i livet man befinner sig.

10 reaktioner på ”Hälsa för mig

  1. Förbud är inte heller hälsa för mig. Choklad äter jag också gärna någon dag i veckan. Gärna tillsammans med en kopp te :)

  2. Pingback: Vad är hälsa för mej? - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar
  3. Bra beskrivet av dig. Tror att många verkligen skulle behöva sätta sig och definiera sin egen version av vad hälsa är.

  4. Jag har idag varit på min premiär av vattengympa! Så himla kul!!! Detta ska jag har tradition på numera :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *