Alpinåkning

Hälsa

I julklapp 2013 fick jag av Julia att vi en dag skulle besöka en av skidbackarna kring Jönköping. Men eftersom förra årets vinter inte bjöd på tillräckligt med snö, blev det aldrig av. Men denna veckan, sportlov och allt så hade vi bestämt oss för att det verkligen skulle bli av. Vi tog med pappa och åkte till Mullsjö. Det var där jag för första gången testade på att åka utför och första gången jag stod på ett par slalomskidor. Den gången gick det inte speciellt bra, jag befann mig i barnbacken hela dagen och tog mig knappt ner för den. Eller kanske rättare sagt körde jag likt störtlopp nedför den korta backen, för jag visst inte hur man varken bromsade eller svängde. Det jobbigaste var att det är skog precis vid backslutet, att jag ofta blir påmind om att jag körde ner skogen…

Men det är minnen nu och jag bara skrattar åt det. Jag har inte besökt Mullsjös backar sedan dess och det var sportlovet 2007, så det har gått åtta år sedan den gången. Idag älskar jag att åka skidor och jag väljer hellre de backarna som ger mig utmaning, som kan ibland vara på gränsen och därmed ger mig ett litet pirr. Eftersom både jag och min syster har egen utrustning var det bara att köpa oss ett liftkort och sedan ge sig ut i backen. Mycket smidigt!

Till en början kan man tänka ”Hur ska vi lyckas fylla ut dem fyra timmarna?”, men när det bara återstår minuter kvar av liftkortet så vill man ju inte att det ska ta slut. Det är då man vill åka mer och mer och mer. Men idag tog det slut vid 15.30 och efter över fyra timmar i backen, med en liten lunchpaus så var det fullt tillräckligt. Jag fick ett sug och längtan efter vår Trysil-vecka som närmar oss med stormsteg. Då kommer det bli ännu mer skidåkning i ännu bättre backar.

Dagen var jättefin och jag älskar att man kan göra något liknande som detta så pass nära hem. Jag älskar att umgås med familjen och ha kul. Ren glädje. Idag snöade det vissa stunder, andra stunder var det bara grått, men vad gör det? Backarna blev rätt uppkörda av alla som åkte, så på vissa partier var det en hel del snövallar. Men man lär sig alltid något nytt, idag har jag lärt mig åka skidor i all lössnö. Jag lyckades bara trilla en gång, i åk nummer två. Men det var absolut inget allvarligt. Sedan dess blev jag djärvare och jag blev lyckligare. Så underbart roligt har jag haft idag och jag är SÅ glad över att dagens lilla äventyr verkligen blev av. Nu ska jag längta vidare i två veckor till, sen blir det mer skidåkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *