Sommen runt 2015

Racereport

Lördag idag och jag tog med mig min gula cykel till Tranås för att cykla Sommen runt, med cirka tusen andra cyklister (och Oskar Svärd). Idag cyklade jag med fyra andra Team Rynkeby-kompisar, till skillnad från när jag tog mig runt dem dryga tolv milen ensam 2013. Då minns jag att det var jättejobbigt, med mycket backar och tydligen var det 23 grader varmt vid målgången. Det var det inte idag kan jag säga, max 10°C och regn, regn, regn hela tiden. Jag var plaskblöt som alla andra. Men jag var glad för det och jag hade det jätteskoj.

Det gick lätt idag och ska jag vara helt ärlig (får säkert äta upp det på någon annan runda) så var det inte jobbigt en endaste sekund. Jag flåsade inte någon gång, alltså var uppe i maxpuls eller liknande. Det gick som på en räls och jag hade kraft samt energi hela vägen. Idag var det till och med riktigt roligt att ligga längst fram och dra, ta vind. Det kändes bra. Inga som helst krämpor heller.

Med det sagt så kunde jag nog ha gett mer, men vi är ett team och ALLA ska med. Så därför anpassar vi fart efter varandra. Jag kämpade betydligt mer förra gången, men när man cyklar ensam blir backarna svinjobbiga och alltid har man en dipp. Jag är mycket glad över att vi var en liten klunga som kunde hjälpa varandra och peppa varandra. Det blir mycket roligare och lättare så.

Självaste cykeltiden slutade på 4.34 alltså tio minuter snabbare än förra gången och idag betydligt fräschare och piggare. Fika gjorde vi också, därför stannade totaltiden på strax över fem timmar. Det blev lite extra roligt, som nya krafter efter andra depån med drygt tre mil kvar till målet för då kom tre cyklister från Ride of Hope och ville rulla med oss i klungan. Det fick dem och det gjorde att alla hjälptes åt.

Blötare lördag får man leta efter, men det verkar ha regnat i hela Sverige denna dagen. Kanske löparna i Stockholm Marathon inte riktigt tog lika illa vid av regnet, jag föredrar själv att springa i regn över att cykla i regn. För farten kyler ned dig, men sålänge du håller vattnet som täcker dig varmt går det bra. Jag frös inte speciellt mycket idag, bara efter att vi hade stannat till en stund. Underbart härlig lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *