Hur gick det med 2015 års mål?

Allmänt

Jag har kollat tillbaka på förra året för att se vad jag satte för mål med året, för mål brukar jag alltid ha för att motivera mig själv. Kanske inte i form av nyårslöften, för mina mål brukar fastna i minnet längs med resans gång. Nedan finns allt jag hade uttryckt att jag ville klara av 2015.

Mitt favoritcitat är ”Life begins at the end of your comfort zone” och det upprepar jag som en mantra för att våga ta nya steg. Det kommer jag även ta med mig in i 2016.

Cykla Tjejvättern, Halvvättern & Vätternrundan – Javisst gjorde jag det. Äntligen, säger jag efter att ha velat göra det både 2013 och 2014. 2016 ska jag göra det igen!

Ta mig hela vägen till Paris på cykel med Team Rynkeby – Jag cyklade 112 mil den veckan och det var så mycket vårt team kunde cykla, med tanke på att det blev en obligatorisk bussresa etapp 2. 

Vara glad och göra det jag blir glad av – Glad tycker jag nog ändå att jag har varit och absolut att jag har gjort sådana saker jag har blivit glad av, även att jag ibland också har behövt göra tråkiga saker.

Försöka fånga varje dag och njuta av den – Det här är något jag verkligen har kämpat för och jag tycker ändå jag har lyckats dem flesta dagarna. För många utav dem senare upplevelser skulle jag inte ha åkt iväg på annars. Men i stressperioder har det varit tufft att fånga dagen.

Stressa mindre och våga stänga av (speciellt jobb när jag faktiskt är ledig)  Här har jag nog misslyckats för stress har det funnits väldigt mycket av det senaste året. Skärpning!

Vara mer social – Jag har lagt stor vikt vid att försöka umgås mer med vänner och med familjen. Jag har kämpat med att utsätta mig vid sociala sammanhang, som har varit otroligt jobbigt vissa gånger men som för det mesta har slutat riktigt bra. Jag är nöjd!

linnea_clara_elin

Resa till ett annat land – Jag har varit i Sverige, Norge, Åland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien och England. Vi hade planer på Lettland också, men så blev det inte.

Dagsutflykter till svenska städer – Jag har varit på många platser och staden jag har besökt flest gånger är nog Borås om man bortser från Jönköping. Till Liseberg kom jag i år också.

Bli en bättre fotograf – Absolut att jag har blivit en bättre fotograf. Jag förstår mig på kameran betydligt mer och alla inställningar, jag vet mer hur man redigerar fotona också. Men jag känner mig långt ifrån klar.

bigben

Blogg 100 – I våras antog jag en utmaning för att få igång mitt bloggande igen efter en seg höst. Att i hundra dagar på raken publicera ett inlägg, vilket jag lyckades med. Något jag lyckades mindre med var 100 dagar med fotografering, som jag var tvungen att avbryta mitt i stressen.

Inte tvinga mig själv till massa förbud mot olika saker (det bara förvärrar i slutändan)  Förbud är något jag har varit försiktig med, just för att det brukar förvärra saker tillslut och dessutom är det ett stressmoment.

Springa 10 km under 1h (ett mål jag haft i många år nu, men i år ska jag klara det!) – Nej!

Bevara det som ger mig energi nära och det som tar energi från mig ska rensas bort – Absolut det senaste halvåret, då har jag fått tänka om och verkligen värderat vad som är värt att hålla hårt i.

”Sluta tänka, bara gör det!” Jag skrev om det här i höstas och jag tror jag levde lite efter det just då. Men sen har jag glömt bort det och sen kommit på det igen. Jag måste nog jobba mer på det här, för många gånger är det tufft att ta tag i vissa saker.

Hålla träningen vid liv i höst – Det är något jag är otroligt nöjd över. För tidigare år har det gått bra fram tills hösten kommit och dem sista månaderna på året har varit rätt inaktiva. I år är jag nöjd med kontinuiteten av träningen och mycket har jag att tacka min träningsplanering (trots problem med fötterna). Planering som jag får varje vecka av min coach, som jag har skaffat mig. Träningen överlag i år har varit fantastisk; 470 mil på cykeln och 368 träningstimmar. Dessutom har träningen gett mig så otroligt många nya upplevelser, på nya ställen. Det peakade verkligen i maj och i juli, men december har också varit i topp.

hundpromenad

4 reaktioner på ”Hur gick det med 2015 års mål?

  1. Vad många bra saker du hade på min mållista! Jag behöver definitivt bli bättre på att rensa bort det som tar energi..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *