Dagen före dopparedagen

Allmänt

Lika mycket som vi har skapat traditioner den 24e har vi några den 23e också, eller egentligen finns det en hel del utspridda under hela december. Men för att inte vara så ”insnöad” försöker jag skapa nya, lyssna på andra och göra på vårt eget vis från år till år. I år såg dagen före dopparedagen i alla fall ut såhär…

Äntligen kunde jag känna att jag var ledig. Jag hade ju egentligen varit ledig i 1,5 vecka, men eftersom hela förra veckan var fullproppad med aktiviteter och likaså början på den här veckan kunde jag äntligen pusta ut för någon timma. Jag var helt ensam under förmiddagen och bara hade Clara-tid. Sen när syster kom hem bakade hon julgodis på löpande band och jag förberedde maten som skulle vara på kvällens julbord. Vi har dem senaste åren ätit hemlagat julbord den 23e, i år hade vi även bjudit in mormor och morfar. Det här med julbordstraditioner vet jag inte om vi har haft några, en sak är säker att vi inte äter det på julafton i alla fall.

Favoriten är julskinkan, så jag griljerade vår fjärde julskinka för december. Men det fanns även lax i olika former, köttbullar, prinskorvar, sill, omelett, rödbetssallad, Janssons frestelse och ägghalvor. I princip dem saker du kan hitta på alla julbord (skulle jag gissa på). Både blandat med färdigköpta varianter (läs köttbullar) och hemgjorda saker (läs Janssons). Jag slängde ihop en grönkålssallad och stekte brysselkål för det var jag sugen på, två helt nya utmanare på julbordet. Sen var vi lagom mätta till Bingolottos uppesittarkväll.

julbord1julbord2gronkalssalladjulbordJulgran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *