Trysilfjellet

Livet i Sälen

Förra söndagen tog vi (mamma, pappa, jag, Julia och hennes Albin) bilen till Trysil, via Sälen för att plocka upp våra nummerlappar. Vägen mellan Sälen och Trysil var otroligt vacker, med snövallar på nästan två meter höga runt bilen, det var mörkt och det kändes som man åkte i en dröm. I Norge och i Trysil var det ännu vackrare än tidigare under dagen, Ja faktiskt det vackraste jag någonsin sett och dessutom hur mycket snö som helst. Många älgar fanns det också, i alla fall på hemvägen.

Vi checkade in i vårt lägenhetshotell när vi kom fram, redan när jag öppnade dörren älskade jag det. anläggningen kan inte ha varit gammal och jag fick ett helt eget rum, med en dubbelsäng. Det var precis så som jag ville ha det (kanske att vi kom på vissa svagheter när vi skulle åka hem några dagar senare). Men fantastiskt! Boendet gör hela resan tycker jag.

Måndagen: startade vi ju tidigt och tanken var att ta sig på längdskidorna de nio milen…

Tisdagen: tog vi en sovmorgon och när jag vaknade ville inte kroppen röra sig. Men ju mer och mer jag vaknade till liv försvann träningsvärken och de ömma musklerna. Jag var otroligt taggad för utförsåkning. Så vi åkte skidor från elvasnåret ända fram till 18, eftersom det var kvällsåkning på tisdagarna. Men längre än så orkade vi inte med. På kvällen åt vi tacos och somnade tidigt efter två intensiva dagar.

Onsdagen: ville jag så gärna testa på manchester i backen, men resterande var lite slöa i starten att jag tog på mig mina pjäxor och gick de kanske femhundra metrarna till liften för att komma ut i backen tidigt. Det var dock redan ganska så uppåkt när jag kom fram, men vädret var riktigt fint, fast det blåste mycket. Det var den här dagen jag lurade ut hela familjen på äventyr och vi kände oss som Andrée uppe på toppen av fjället i vindbyarna. Jag älskade det!

Torsdagen: ville jag försöka mig på en revansch, jag ville så gärna testa på manchester. Vi hade bestämt oss för att packa bilen innan backen, men även denna morgon var det en del som var lite segstartade att jag blev på lite dåligt humör just eftersom jag ville vara i liften prick klockan nio. Vi hann nästan. Vädret bjöd på riktigt fint och blåsten hade försvunnit. Dock var det inte varmt längre, utan snarare minus tio när skiddagen började. Jag åkte en stor del av dagen själv och testade på massa olika backar och liftar. Ta liften upp och rakt ned, för att sedan upprepa i timmar. Vid lunchen frös vi alla eftersom solen gick i moln stundtals, då blev det genast superkallt. Men vi tog tre åk till och sedan kom vi iväg hemåt vid tretiden.

Med det sagt så fick vi en resdag, en Vasaloppsdag och 2,5 dagar i skidbacken. Det var en riktigt härlig semester och jag vill bara tillbaka. Jag njöt varje minut (förutom då vi var lite sena ut i backen på morgonen) och jag är otroligt glad över att vi gjorde den fjällsemestern. Hela familjen. Man var helt trött om kvällarna när vi hade hållit igång sedan frukost, och dessutom grillade vi i backen varje dag så det blev knappt någon längre paus. Under onsdagen köpte vi varm choklad som fika också. Allt var underbart. Vädret var fint under onsdagen och torsdagen, trots lite vind ena dagen. Tisdagen var också fin, men vädret ändrades nästan varje minut. Jag har knappt varit med om snabbare väderväxlingar och så många olika väder på en och samma dag. Ena stunden var det sol, andra stunden såg man ut som en snögubbe…

Vi bodde riktigt fint också, men nästan för långt från backen att man kunde gå dit (i skidpjäxor). Vi hade handlat all mat i Sverige så vi behövde endast komplettera för ca 70kr i en norsk matbutik. Vi fikade ute på onsdagen men annars åt vi hemlagat. Jag är tacksam och jag är mycket glad över att jag har fått så mycket skidåkning den här veckan. Jag är glad över att hela familjen hade lite ledigt tillsammans och att vi åkte iväg till Norge på äventyr.

Btw Trysil äger! Backarna är HUR långa som helst, liftsystemet toppen och alldeles lagom med folk. Åk dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *