Upp och stå

Hälsa

När jag tränar, oavsett vilken träning det är, på gymmet, i skogen, på cykeln, i simbassängen eller annat ställe blir jag alltid lika glad när jag ser andra människor som gör likadant. Alltså i det här fallet tränar, att dem rör på sig, att dem motionerar. Jag blir glad i hjärtat och även att jag själv inte vinner speciellt mycket på vad andra gör känns det ändå som vinst i glädje över att andra tar hand om sin hälsa. Men det är inte varje gång jag möter någon, ibland är jag helt ensam och även dem dagarna jag ser massor jag kan heja på är det långt ifrån alla människor på vår planet som har daglig motion i sin livsstil.

Jag har dem senaste veckorna varit väldigt omotiverad till allt och därmed har jag bara hamnat framför datorn all min lediga tid. Något som jag hade sett fram emot när första höstkänslan kom och jag fortfarande kände mig sådär glad var att jag ville ut i naturen för att se förvandlingen från grön sommar till färgsprakande höst. Men eftersom jag har suttit inne har jag inte reflekterat över att det är NU det sker. Jag fick en riktig tankeställare när jag åkte till Karlstad i helgen, för så fort vi kom bort från Jönköping och längre upp i landet var hösten redan där och löven hade redan blivit fint gula, orangea och röda. ”Nej, har jag missat det?”. Jag vill verkligen inte missa det, förvandlingen alltså. Eftersom jag egentligen inte trivs bra med att sitta stilla halva dagarna ska jag den här veckan gå en promenad varje dag.

Med ett mindre mål hoppas jag vinna tillbaka min motivation. Samtidigt kan jag njuta av vår härliga natur i Sverige nu när luften är krispig och lite kylig. Igår gick jag till skogen och fick en timma med frihet, med lugn och tid för att bara befinna mig i mina tankar. Kroppen fylls med så mycket inspiration och energi att jag bara vill göra allt efter det, det sprutar ut idéer och dem jobbiga uppgifterna är inte alls jobbiga längre. Idag gick jag till hamnen istället, men det var på gränsen att jag klarade mig utan pannband och fingervantar. Det ser jag bara som något positivt för jag älskar vintern som kommer om någon månad.

Jag har verkligen inget stillasittande jobb som vissa har, jag rör på mig och jag står ofta upp. Men däremot har jag jobbiga arbetsställningar för kroppen, jag måste sitta på huk en längre tid eller stå böjd framåt. Det största problemet är när jag har simskolor i flera timmar på raken i max en halvmeter djup bassäng och måste vara nere i barnens höjd, det blir väldigt jobbigt för mina långa ben. Men om man ser övrig tid när jag inte jobbar eller tränar, sitter jag still både innan jag åker till jobbet och så fort jag kommer hem om kvällarna. Med att komma ut på en lite längre promenad hoppas jag kunna må bättre, känna mig friare och inte känna mig sådär slapp. Fast helst ska man ju stå upp fem minuter varje timma, som mitt fuelband påminde mig om när jag använde det flitigt. För det är just stillasittande som är en stor bov för mångas hälsa.

Vad kan Du göra för att få in lite frisk luft och motion i din vardag?

13 reaktioner på ”Upp och stå

 1. Åh håller verkligen med angående det där att ”missa” hösten. Jag är också ute och promenerar och fotograferar nästan varje dag för att jag inte skall råka missa den där perfekta höstdagen så alla färger harmoniserar ^^ Det kommer ju typ bara en sådan varje höst.

 2. Visst stämmer det, det där att man känner sig så mycket mindre slapp om man kommer ut och rör på sig varje dag. Det behövs inte så mycket!

 3. Jag håller med dig, jag blir så inspirerad när jag är på ett ställe där många tränar. Som när jag går mina lunchpromenader och det är många som är ute och springar, det älskar jag!

 4. Pingback: Det slitsamma kontorslivet | Lite Längre
 5. Pingback: Stillasittande och vardagsmotion - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar
 6. Underbara bilder, man bara längtar ut! Här har snart löven trillat av träden..
  Jag blir också så himla glad av att se andra människor röra på sig :-)

 7. Pingback: Det är inte dumt att vara rastlös – om den viktiga vardagsmotionen | Helena Enqvist - hon som cyklar lite
 8. Pingback: Vikten av rörelse | Clean Eating by Annika
 9. Pingback: Vi är gjorda för vardagsmotion - FIT by Emma Hå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *