Korvgrillning på annandag jul

Allmänt

I lördags gjorde vi något som jag knappt aldrig har gjort, eller i alla fall inte på annandag jul (fast det kändes som en höstdag). Vi åkte långt in i skogen, till en liten sjö och grillade korv. Vi tände en brasa, njöt av naturen och lugnet. En del av släkten följde med och det gör mig så glad. Jag hade önskat mig upplevelser i julklapp och det fick jag, men jag önskar mig även det i födelsedagspresent. För upplevelser blir minnen, som faktiskt bevaras.

Den här utflykten var ganska spontan och alldeles underbar, utan några som helst krav. Det var mitt sätt att fira min födelsedag på med släkten, för när mörkret lagt sig och tårna började frysa av minusgraderna åkte vi hem för att äta tårta.

Typisk bra dag eller riktigt bra dag! Det kommer jag sent glömma och jag är så glad över att få umgås med alla nära, att dem ville följa med på äventyr för att fira min födelsedag. Jag tycker annars att det alltid är otroligt mycket att fira den här tiden på året, med födelsedagar och högtider. Lite som att man äter hela tiden. Så det här var en alldeles lagom aktivitet.

Jag fyllde dock inte år i lördags, utan idag är den stora dagen. En dag som jag också kommer att tillbringa tillsammans med dem jag tycker om. Vad det blir för mat och aktiviteter har jag i stort sätt bestämt. För i år ville jag ha en fin födelsedag med roliga aktiviter. Dem brukar inte riktigt bli det, med tanke på allt som händer kring jul, nyår och mellandagar. Energin brukar inte vara så hög just nu. Men min artonårsdag inledde jag med längdskidåkning (den skidåkningen kommer jag aldrig glömma för det var bara is i spåren), 2013 var väldigt lugn och förra året firade vi en hel helg med hela släkten.

långsjön_grillalångsjön_grilla1långsjön_bosse2långsjön_claralångsjön1långsjön_bosse1långsjön_clara2långsjön_eldgräddtårta

4 reaktioner på ”Korvgrillning på annandag jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *