Förändringarnas tid

Allmänt

Vi går verkligen mot hösten och jag har kommit in i vardagsrutiner igen efter en sommar, med väldigt mycket friheter. Men jag älskar när livet har vanor, när jag bygger upp min livsstil utefter ett mönster och följer det. Sen säger jag inte att oregelbundenheten är tråkig på några vis, eller att jag inte gör spontana saker. Dock föredrar jag vanor och rutiner.

När allt drog igång igen efter det så kallade ”sommarlovet” har jag faktiskt ändrat mina vanor en hel del mot hur det har sett ut tidigare. Jag kände för förändring, jag jobbar fortfarande på att ändra vissa saker som jag inte är nöjd med i min livsstil. Men vissa steg är lättare att ta än andra (det sägs att det tar 21 dagar att införa en vana). Jag är otroligt glad över dem jag faktiskt har lyckats med och hoppas det blir såhär ett tag nu. Jag ska i alla fall göra mitt bästa.

Glasögon  Största omställningen har varit att vänja mig vid att bära glasögon, men det har också medfört att jag numera ser riktigt bra. Jag ser detaljer på långt håll och jag tror jag kan vänja mig vid det användandet. Dock är det något jag fortfarande måste tänka på, alltså har jag några veckor kvar innan det blir en permanent vana.

Sötsuget → Jag har sedan mitten av juli börjat äta choklad endast till helgen. Under hela våren (tror jag) och hela sommaren åt jag massvis av choklad oavsett tid på veckan. Men nu måste jag begränsa mig lite, för ett sundare förhållningssätt. Liknande med fika, men visst händer det att jag fikar en tisdag också!

Matvanor → Maten försöker jag också ändra på, jag vill minska portionerna lite. Eller i alla fall lyssna på kroppens signaler och sluta äta när jag är mätt, inte sluta äta när det är slut på tallriken. Men det är svårt! En ny vana jag har fått in är att äta naturell yoghurt med havreringar till frukosten i alla fall. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag innehåller en vanlig dag för mig.

Sovrutiner → Jag försöker att ge mig själv 7-8 timmars sömn varje natt. Sen om det blir mer eller mindre vissa nätter stressar jag inte upp mig för. Dock är klockan alltid ställd. Är det vardag ringer den numera 07.15, är det en ledig helg så kanske det ringer mellan halv åtta och åtta. Samtidigt som jag älskar sena kvällar, älskar jag tidiga morgnar. Måste kroppen behöva så många timmars sömn varje natt för att orka med i längden? (trots det älskar jag att sova, men jag älskar att ta vara på dagarna också). Med den här rutinen känner jag mig otroligt mycket piggare, är sällan trött varken på morgonen eller kvällen. Jag missbrukar inte snoozet längre heller, på så sätt stiger jag upp när klockan ringer varje dag.

Live today → Det jag är mest glad över att ha kommit på är att följa mina drömmar. Alltså verkligen ta steget utanför komfortzonen och se hur mycket mina vingar bär. Inget ska få stoppa mig och framförallt vill jag göra roligare saker dem stunderna jag är ledig. Det kanske räcker med en skogspromenad, en söndagsbrunch, en fika med en vän eller annat. Men jag ska inte se sådana saker som jobbiga och tidskrävande, jag har ändrat synen på dem till något helt fantastiskt. Till äventyr och till energipåfyllning. ”Vad är det värsta som kan hända?”

Träningshösten → Till sist ska jag få in träningen i min livsstil, jag ska inte hamna i torkan som jag alltid hamnar i under oktober till december. I år ska jag behålla motivationen, disciplinen och kämpa på. Just nu är det superkul att träna, jag har verkligen hittat Det! Simning är extra kul.

Motivation → Ganska nytt för dem sista två veckorna skulle jag säga, är att jag har varit mottaglig för inspiration från andra. Därför Instavandrar jag otroligt mycket, följer fantastiska konton och personer. Jag letar gärna upp många bloggar och framförallt skickar iväg en liten kommentar. Jag blir glad av kommentarer, tänk om andra blir lika glada som jag! Då har den lätta saken gjort någons dag lite gladare, kanske. Varför jag började med det här har jag ingen aning om, för jag har stunder då jag sållar bort i princip alla i min feed. Instagram, bloggar och Podcasts är det bästa som finns just nu!

6 reaktioner på ”Förändringarnas tid

  1. Det låter som en fantastisk inställning till livet inför hösten. Bra att ha målen nedskrivna, då kan du gå tillbaka och titta på de och kanske få tillbaka den lilla motivationen OM den nu skulle tryt framöver :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *