Mental träning

Hälsa

Dem senaste två månaderna skulle jag säga har jag jobbat med min mentala inställning. Väldigt mycket, mot vad jag har gjort tidigare. Jag har tränat upp mig, jag har övat och jag har utsatt mig själv vid tuffa stunder. Jag vill ha ett starkt mentalt tillstånd, jag vill se det mesta positivt och jag vill inte att något ska hindra mig.

Utan att jag kanske tänkte på det från en början förändrades något, det hade nog med all energi som jag helt plötsligt fick utan någon förklaring. Sedan dess har jag gillat mitt sätt att se på saker, därför har jag sagt ”stopp” till mig själv när jag hamnar i dem tankebanorna som gör mig svag.

Jag har i princip alltid sett positivt på saker, eller dem senaste åren i alla fall. Men självklart har det funnits dippar, jag mådde otroligt dåligt psykiskt i slutet av min tid i Riga. Då var det verkligen som jag hade nått botten och sedan dess har jag byggt upp mig själv igen, till något starkare än någonsin. Jag har också haft sådana perioder då jag bara vill ge upp och skjuta upp saker, men den tiden är över (Just do it, direkt!). För mitt positiva mind är starkt! Nu ger jag verkligen inte upp förrän jag har gjort precis allt jag har kunnat göra.

Det viktigaste är att inte hamna i negativa banor och tankar. Heller inte i ”tänk om…”, eller i ångrarstadiet. Allt man gör väljer man att göra till en början, sen om det inte blev rätt då finns det alltid någon erfarenhet att lära sig av. Många gånger tidigare har jag valt bort massa av aktiviteter för att jag hellre har velat vara hemma, kanske för att jag inte är van vid socialt sammanhang, eller för att något har varit jobbigt etc. Men man måste möta sina rädslor för att vinna över dem, och på det viset utvecklas som människa.

Därför ska jag fortsätta jobba med mental träning, ha ett starkt positivt tankesätt och göra det jag vill göra eller som verkar roligt. Rädslan ska inte stoppa mig och framförallt inte någon annan vana som jag kan göra någon annan gång än just då. Om det inte riktigt blir som man tänkt sig, ångra det inte, se vad du vann på det istället! Bygg inte upp skyhöga förväntningar heller. Var modig!

Lev nu, blicka framåt och fastna inte i det förflutna, men bevara dina minnen väl!

Life begins at the end of your comfort zone – favoritcitatet

4 reaktioner på ”Mental träning

  1. Har du kvar kortet jag skickade tilldig från Usa med det citatet på? :-) fettbra citat, fastblivet innaför comfort zonen är grymt med. Att resa ligger inom min comfortzone, ändå lika grymt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *