Vi firade in det nya året

Allmänt

Jag skrev några rader på teamets blogg igår om 2015 och lite hur jag ser på nyår. Förra året gick väldigt snabbt och jag har hunnit med så mycket saker, speciellt väldigt mycket som har med cykling att göra. Jag tycker alltid det är så tråkigt vid nyår, eller själva firandet är väl kul, men att just fira att det blir ett nytt år. Att det blir januari, att vi börjar om från början, att det är ett helt år kvar tills det blir december igen osv. Det tycker jag är lite ledsamt. December är min favoritmånad och januari är den tråkigaste på hela året. Jag har alltid svårt med att starta (oavsett vad det är), men att liksom hålla igång och till sist avsluta är inga problem.

Likt vi har firat dem senaste två nyåren så var vi även den här nyårsaftonen i Örserum, hos faster och kusiner hela kvällen. Vi åt trerätters och vi spelade sällskapsspel. Vi åt popcorn så vi nästan höll på att missa tolvslaget och då skyndade vi oss ut för att kolla på fyrverkerierna (och vissa skålade). Skrattade gjorde vi också!

Kvällen blev fin och alldeles lagom. Sen möter jag alltid nyårsdagen med tomhet. Det är nu man sätter nya mål, det är nu man tänker på vad man vill ha mer av i livet och vad man inte vill ha med. Fast egentligen, varför gör så många det nu? Alla borde göra det året om, det är då man blir lycklig… inte bara till 1 januari, måndagar och efter semestern.

Jag ska acceptera vart vi befinner oss och försöka göra januari så bra som möjligt, framförallt försöka att inte tänka på att det just är januari (spelar det ens roll vart på året vi befinner oss egentligen?). Att det är 2016 har jag inga problem med, för det verkar bli ett fint år. Jag ska fånga dagen mer, sänka förväntningarna och vara lycklig. Dessutom har jag redan planerat in så mycket roligt inom den närmaste tiden, som jag faktiskt längtar efter. Så HEJ januari och HEJ 2016!

nyar_familjen4_bwnyarnyar_forattnyar_clara1gottnyttår_2016

2 reaktioner på ”Vi firade in det nya året

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *