Think forward

Allmänt

Okey, jag har sagt det förut och jag kommer säga det igen. Jag har ibland mycket svårt för att acceptera det som händer just nu eller kommer hända framöver. Jag är oftast mycket glad över det, men jag har svårt att greppa det. Det känns många gånger så otroligt overkligt, just för att tiden bara rusar iväg. Ett år går riktigt snabbt nuförtiden och mitt minne är bra. Jag vill gärna minnas fina stunder och jag älskar att tänka tillbaka. För minnen är det finaste vi har.

Men jag försöker att inte göra det för mycket, för då förlorar man värdigheten i nutiden och kanske längtan till framtiden. Ibland går det verkligen inte att släppa alla tankar. Just nu tänker jag på dem finaste träningslägren jag har haft med Team Rynkeby, att dagarna bara försvinner efter det och vips har det redan gått någon vecka. Eller som när jag tog studenten för två år sedan, det är galet. Till hösten är det även två år sedan jag flyttade till Oxford.

Minnet behåller dem fina stunderna och tränger bort jobbiga och svåra stunder. Även att jag inte försöker lägga speciellt mycket energi på det som hände förr, utan istället fokuserar på det jag gör idag kan jag inte riktigt släppa taget om att jag har en längtan. En längtan växer sig inom mig, jag vill tillbaka, jag vill dit igen och jag kan inte förstå att det har gått så lång tid. Samtidigt som jag skrev förra veckan är jag en gnutta konservativ av mig och vill helst att det ska vara på samma sätt, alltså vara lika bra igen och att backa tillbaka till något man gjort kommer aldrig vara på samma sätt idag. Det kanske blir bättre, eller samma, men många gånger blir det inte det samma och det kan göra det där fina minnet som man längtar efter till något inte alls så fint.

Nu ska jag släppa dem tankarna, vara lite ledsen i någon sekund. Jag ska tillåta mig själv att ha dem stunderna då jag är glad över ett minne, då jag ger det en tanke eller liknande. Men jag ska inte ge det för mycket tid. För det tar tid från där jag är nu och framåt kan jag alltid skapa nya minnen. Jag ska istället fokusera framåt. Jag ska fokusera på idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *