”Den veckan”

Hälsa

Den här veckan började bra, jag gick in i något speciellt tempo som jag hade fångat upp veckan innan. Den veckan då jag skulle råda bot på stressen, men som inte riktigt blev så ”ta hand om mig själv” som jag hade tänkt mig. Men som ändå hjälpte mig på traven mot stressen, just eftersom jag raderade alla listor, måsten och allt som jag hade hamnat efter med, dessutom sänkte jag kraven. Jag skapade mig några nya vanor. Men ska jag vara helt ärlig är det den här veckan som har varit ”Den veckan”. Jag har börjat lugna ner mig, jag har haft minuter jag har tillåtit mig själv att bara sitta på en stol. Jag har skippat att göra saker som jag inte har känt för då (och inte stressats upp för det) och jag har haft utrymme för spontanare saker. Det är den här veckan som jag har börjat ta hand om mig själv och förra veckan byggde jag bara en grund.

Nu känner jag faktiskt att jag har en grund att stå på, jag har tagit till mig knepen som jag har letat fram och fått tips om. Jag känner att jag börjar gå mot en lugnare tid, vilket är befirande.

Vad har hänt sedan sist? Jag har faktiskt jobbat otroligt mycket den här veckan, men ändå har jag haft mina stunder och hunnit med en hel del saker också. Fredagen gjorde jag till en Clara-dag. Då gick jag på en föreläsning med hockeyproffset Danijela Rundqvist och äventyraren Aron Anderson.

Aron är så otroligt cool och jag har följt honom en längre tid. Jag fick kommentaren ”Snygg tröja du har!” bara sådär och det gjorde mig glad. Han brinner för Barncancerfonden och jag likaså, även fast han har en starkare förbindelse än vad jag har. Aron har en grym energi och motivation. Han är en stor förebild och inspirationskälla. Han är cool! ”Låt ingen annan bestämma vad som är möjligt för dig!” – Aron Anderson.

Efter föreläsningen stannade jag kvar på Friskis & Svettis. Jag tränade spinning och avslutade förmiddagen med lunch hos Lisa & Erik innan jag simmade några längder i bassängen och jobbade några timmar på det.

Igår kväll kollade jag på sista delen av Hunger Games, med en av mina bästa vänner. Det blev en så fin kväll och äntligen fick man reda på slutet.

Första advent startade jag med julfrukost. Risgrynsgröt, skinksmörgås, lussebullar, pepparkakor och tända ljus. En lugn dag, som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Jag vaknade med halsont (vilket var tråkigt) men det gjorde att jag hade en anledning till att sitta inne, mysa och kolla ut på den gråa söndagen, som ibland livades upp med några snöflingor. En vända till Jönköping mitt på dagen blev det, fast inte till julskyltningen som många andra åkte på. Ikväll kom ljusstakarna fram i huset. Det är numera adventsfint och jag har storstädat mitt rum. Nu går vi in i den mysigaste perioden på hela året!

LussebullarLussebulleAdventsljusstakeFriskis & SvettisRosenlundsbadetAdecco föreläsning

4 reaktioner på ””Den veckan”

  1. De där lussebullarna såg verkligen himmelskt goda ut!

    Vad bra att du hittat ett lugnare tempo. Jag tror också att när en tycker att en lugnat ner sig så kan en göra ännu lite mindre så att säga. Det är så viktigt att ge sig själv kravlös tid, nedkoppling och möjlighet att hitta den där inre glädjen. Låta den driva en framåt istället för alla upplevda krav. Hejar på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *