Göteborgsweekend

Allmänt

Min helg, den helgen den var fantastisk! Idag har jag levt hela dagen på helgens äventyr. För för mig var det ett äventyr som inte var ett dugg likt något annat jag har gjort. Jag stressade från jobbet för att hinna till starten på Fight cancer and run i Frihamnen i Göteborg under lördagseftermiddagen. Tidsbrist hade jag redan och när jag körde fel fick jag ju inte mer tid av direkt, med tanke på att Göteborg är som en labyrint så man måste köra över hela staden för att komma tillbaka dit man började. Men hann gjorde jag.

Efteråt hade Linnéa mött upp mig vid målet och vi åkte hem till hennes nya, fina lägenhet. För mina två allra bästa vänner som jag umgås mest med har flyttat från Jönköpings-området till att studera i Göteborg och därmed bor där. Det gör att jag inte kan träffa Elin och Linnéa lika ofta längre, men när det väl blir av får vi gå all in. Vilket jag tycker att vi gjorde i helgen.

Efter en rundvandring hemma hos dem, hoppade jag in i duschen och efteråt åt vi pannkaksmiddag. När mörkret hade lagt sig tog vi en promenad till avenyn, som bara ligger en kvart bort i promenadtempo. Vi handlade med oss lite lördagsmys och tog vägen förbi Liseberg tillbaka. Vilken härlig och vacker promenad det blev. Vi var ute i över en timma, för luften var härlig, staden var härlig och sällskapet var härligt. Innan jag somnade på deras soffa, hamnade vi framför tvn.

På söndagen vaknade jag upp till soluppgången. Vi åt frukost och stack iväg på en ytterligare sightseeing, fast åt andra hållet än mot lördagspromenaden. Vi gick förbi Chalmers, bort mot Sahlgrenska och fick ett friskt sinne av morgonluften. När jag och Linnéa kom tillbaka till lägenheten hade Elin bakat riktigt goda surdegsfrallor. Dem njöt vi av och pratade ikapp.

Mitt på dagen åkte vi till naturområdet Skatås och gick ytterligare en promenad, fast den här gången en skogspromenad. Vilket otroligt härligt område, dem hade ju allt man tänkas önska. Massa olika idrottsklubbar i olika sporter, ett hälsocenter, elljusspår, motionsspår, väg för rullskidsåkning, utegym, fotbollsplaner och massa mer. Vad glad jag blev av att se allt folk som var där också, en söndag vid lunchtid och det kändes som många hade gått ut från sina hus för en aktivare livsstil i det härliga vädret. Vilken helg!

2 reaktioner på ”Göteborgsweekend

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *