Loppen 2015

Hälsa

Nu när vi närmar oss ett nytt år kan jag nog säga att loppsäsongen 2015 är slut, eller egentligen är jag sugen på ett till men det har jag inte spikat ännu. Men bortser man från det är det lopp-vila till nästa säsong. I år var det ett lite annorlunda år för dem senaste två åren har jag klämt in väldigt mycket lopp. Jag testar gärna många olika sporter och lopp, då fylls kalendern ganska snabbt, med löpning ena veckan och cykling andra kanske. Till en början var det för att jag älskade att göra det, men mot slutet av förra året kände jag att jag ställde upp bara för att. Bara för att inte missa det eventet och bara för att alla andra deltog. Glädjen försvann lite.

I år har jag därför aktivt valt att minska på loppen och istället bara göra dem som jag verkligen velat göra. Det var lätt till en början, för att slippa stressen över att inte hinna träna inför loppet var underbar. Men när loppdagen väl kom och jag inte stod på startlinjen var det tuffare. Jag överlevde och jag fann tillbaka glädjen. I slutet av sommaren var jag så pepp att jag ville vara med i typ alla lopp, sådana jag aldrig tidigare ens hade velat vara med på. Men det gick lite i kras eftersom min fot spökade. Därför har jag inte fått ta tillvara på min pepp och motivation som jag fann i slutet av sommaren ännu, men jag tänker att jag sparar på det tills nästa år. Ett år som jag heller inte har planerat speciellt mycket, men jag har väldigt många lösa planer i luften som jag gärna vill göra. En sak är säker i alla fall, jag kommer inte ha någon loppdetox. Och det kommer bli en superbra vinter med massor av snö, för jag har valt att inte ställa upp i något skidlopp för att slippa ”leta snö-stressen” som jag har haft dem senaste åren.

Även att jag själv inte tycker att det blev så mycket lopp i år, blev det helt klart några spontana. Jag har både stött på personbästa och ställt upp i lopp utan krav. Är jag däremot anmäld startar jag alltid (om jag inte är skadad eller jättesjuk), men jag ger inte upp i förväg om kroppen inte riktigt känns helt tränad för det.

Sen har det blivit väldigt mycket andra äventyr som inte har varit ett lopp eller tävling i sig, men som har gett mig samma upplevelse. Årets flopp var Öppet spår som gjorde att jag missade mitt andra klassikerdiplom. Klart största upplevelsen var när jag cyklade till Paris!

Januari
Winterrun – Göteborg – 10K – löpning – 1.08.16
Mars
Öppet spår – 90K – längdskidor – DNF
Maj
Sommen runt – Tranås – 124K – cykling – 4.34.00
Juni
Tjejvättern – 100K – cykling – 3.22.00
Halvvättern – 150K – cykling – 5.57.00
Vätternrundan – 300K – cykling – 12.30.00 (PB)
September
Fight cancer and run – Göteborg – 5K – löpning – 48.39
Lidingö Tjejlopp – 10K – löpning – 1.09.35

2 reaktioner på ”Loppen 2015

  1. gud så du kört på! måste vara väldigt kul ändå att kunna kolla tillbaka på olika tider och se sin utveckling. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *