Och så slutade det

Hälsa

För två veckor sedan skrev jag ett inlägg om hur det började, alltså hur jag kom på att jag ville göra en svensk klassiker. Nu tänkte jag knyta ihop säcken och försöka få till ett avslut.

Jag var fast besluten att jag skulle klara av att göra en svensk klassiker 2013. Och det gjorde jag ju också! Jag klarade det! 2014 ville jag cykla Vätternrundan igen, jag ville simma Vansbrosimningen ytterligare en gång och jag ville testa på det ”äkta” Vasaloppet. Då återstod endast Lidingöloppet för att klara min andra klassiker. Så varför inte testa igen?

Men vid första loppet, Vasaloppet sket det sig ganska rejält. Dock var jag inte jättebesviken, heller inte speciellt ledsen över det just eftersom det var första loppet och att jag hade en chans till att klara det på. När årskiftet till 2015 kom hade jag klarat av 75% av vad som krävs för en klassiker. Då var det bara Vasaloppet jag verkligen var tvungen att klara av.

Innan loppet var jag inte alls pepp på att starta, alltså jag ville inte åka Vasan, det enda jag ville var att klara av min andra klassiker. Så på den viljan hoppades jag på att jag skulle klara av målet ändå, men det räckte inte riktigt. Lite ledsen är jag över att jag faktiskt var så pass nära, men desto gladare är jag för att jag faktiskt kan säga till mig själv att jag har klarat av att göra klassikern. För 2013 klarade jag ju det till 100%.

Nu har jag inte någon plan på om jag ska försöka ge det fler chanser, det jag vet är att jag tror jag vill ge det åtminstone ett försök till. Men det kommer inte bli nästa år, för jag kommer ta en paus från Vasaloppet och komma tillbaka stark och då jag har en bättre teknik, samt skidträning i kroppen. Som det ser ut nu vill jag inte ha den stressen i kroppen nästa år också, därför kommer jag vänta ett tag. Jag har däremot inget emot resterade tre lopp. Dem skulle jag gärna göra om. Dem kommer jag göra om! I år kommer det garanterat bli Vätternrundan och sen får jag se om jag springer Lidingöloppet. Vansbrosimningen krockar med Parisresan och 2015 har jag ju faktiskt lagt fokus på cyklingen.

Jag tar med mig alla mina erfarenheter och jag ska försöka ge det en till chans i framtiden, men tills dess ska jag träna. För nästa gång jag ger mig in i det igen vill jag ha mitt andra klassiker-diplom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *