Swimcamp

Hälsa

Lördagen för 1,5 vecka sedan, den lördagen som så fint avslutade första jobbperioden och påbörjade höstlovet. Man kan också kalla den för den 24 oktober och dagen innan flyget till Barcelona gick, då tog jag bilen till Borås tidigt på morgonen för att vara med på ett swimcamp. Egentligen var lägret från fredag kväll till söndag lunch, men jag hade lite fullt upp dagen innan och jag hade ganska fullt upp dagen efter också om man säger så. Det är svårt att befinna sig på två platser samtidigt. Men under hela lördagen var jag i alla fall med, vilket jag är otroligt glad över.

Borås var en stad jag i januari för första gången (typ) var inne i, okey visst att jag hade varit i djurparken och på Alidebergsbadet tidigare, när jag simmade i yngre ålder. Men annars hade jag inte stannat till i staden, utan bara passerat förbi. I januari fick jag ett ganska tråkigt intryck av staden och bestämde mig för att Borås inte kommer vara en stad jag ofta är i, kanske aldrig mer. Men så blev det ju inte, för jag vet inte hur många gånger jag har varit i Borås i år. Jag börjar hitta, jag börjar känna igen mig och jag börjar skaffa mig favoriter. Det är inte en okänd stad för mig längre, fast visst hittar jag inte lika bra som i Jönköping. Men jag har ett stort hum om läget och vart olika saker ligger.

Nu går det dessutom ganska fort att köra dit, nya motorvägen på Riksväg 40 var ju toppen. Jag premiäråkte den då, bara en vecka efter invigningen. Coolt med en tunnel mitt på motorvägen tyckte jag.

När jag var framme i Borås simarena vid niotiden var det bara att hoppa i vattnet. Efter en timmas simning tog jag det lite lugnt och sen var det dags för lunch på Scandic i city. Mitt i maten gick brandlarmet och nästan hela styrkan kom snabbt. Men jag tror det var falsklarm, för snart kunde vi fortsätta äta. Under förmiddagens simpass hade vi blivit filmade, från det fick vi tekniktips och se sig själv simma på storbilden. Vilket jag aldrig har gjort tidigare, så det var både spännande och kul.

Jag kan mycket om simning, det är mitt jobb. Men om jag gör det själv i praktiken vet jag inte. Därför lärde jag mig mycket nytt, både för att utveckla både min egna simning och för att kunna ta med det till min undervisning. Efteråt, när dem andra sov en stund i sina hotellrum gick jag ut på stan och fördrev tiden. Jag var i en väldigt stressig period, men något jag är bra på är att inte vara stressad när jag är borta på saker utan då får det ta den tiden det tar. Att bara gå i affärer i någon timma passade mig perfekt för att behålla lugnet, nästan att jag blev rastlös.

På kvällen var det ett andra simpass. Passen bestod nästan bara av 25or, men med ganska hög intensitet, så trött det var jag allt efteråt trots att inte passen var speciellt långa sett till metrarna. Vi avslutade med hinderbana i bassängen, vi var ju ensamma i hela arenan. Alltså vilken arena Borås har! Älskar den!

Innan jag styrde bilen hemåt åt jag middag med gänget och lyssnade på en kortare föreläsning om träning i allmänhet på Scandic. Jag måste bara säga att jag är riktigt nöjd över att jag åkte dit, att jag vågade. Jag kastades in i ett gäng där jag inte kände en enda. Men jag pratade med flera och kände mig bekväm med det. Synd bara att jag inte kunde vara med dem andra dagarna. Det var verkligen en härlig lördag och en riktigt lärorik sådan. Kul hade jag och resultat gav det. Jag hade otroligt mycket energi efteråt trots att det blev en väldigt lång dag och att jag var trött från träningspassen.

5 reaktioner på ”Swimcamp

  1. Roligt med swimcamp. Kan vara så att jag hade några klubbkompisar som var på samma som du om det var en fel triathleter där :)

  2. Den där tunneln har jag missat både gångerna jag passerat den det senaste haha. Men gör ett nytt försök på torsdag igen. Fast egentligen är det ett bra tecken på att jag pluggar :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *