Stockholmshelgen

Allmänt

Efter jobbet förra fredagen styrde bilen mot huvudstaden för en weekend tillsammans med hela familjen. Egentligen hade vi bokat dem där hotellnätterna för Lidingöloppets skull, men planen blev lite ändrad. Nu hade vi istället en hel lördag som vi kunde göra vad vi ville med. Men vi tar det från början.

Vi bodde på Ibis Styles Järva precis norr om Stockholm City. Det var ett riktigt fräscht hotell, med stora härliga rum och enkelt att ta sig till med bilen. Det fanns i princip inget att klaga på, förutom då att frukosten var väldigt mycket standardfrukost som det oftast brukar vara på kedjorna. Jag lyssnade på podcasts hela vägen till hotellet, just för jag hade varken internet eller klarade av att göra något annat då jag numera lätt blir åksjuk så fort jag inte kollar ut. Vi var framme sent och alla var trötta efter en lång vecka bakom oss.

På lördagsmorgonen åkte vi till Lidingömässan efter frukosten och fixade allt som skulle fixas så att vi slapp den logistiken på söndagen. Efter det väntade en eftermiddag i city, med shopping. Jag ville till NK och till Mood gallerian. Eftersom det var löningshelg kan jag säga att det var rätt mycket folk på gatorna. Vid fyratiden åkte vi till Järfälla, eller Barkarby. Där kollade vi runt på Stockholm Quality Outlet och åt en falafelrulle.

Vi mellanlandade på hotellet där vi badade i jacuzzin, tog det lugnt och relaxade i över en timma. Det behövdes och det var alldeles underbart. På kvällen åkte vi in till Gamla Stan och åt på vår favoritrestaurang. Pizza som alltid!

Söndagen bestämde vi att den skulle vara lugn fram tills Lidingö Tjejlopp. Därför tog vi sovmorgon, satt länge vid frukosten och tog det lugnt på rummet tills utcheckning. Sen var det dags för att springa och att inte ha ätit sedan frukostbuffén var verkligen ett vinnande koncept även att starten var 14.00 för min del, just för att jag slapp håll som jag brukar få och jag slapp tänka på maten. Det resulterade dock i att vi var väldigt hungriga efteråt.

Så efter duschen åkte vi till Vapiano på Södermalm och åt en riktigt god Carbonara för att sedan åka hemåt Gränna igen. Det omtalade Stockholmsderbyt i Tele2 Arena hamnade vi ganska mitt i, då vi mötte femtontalet piképlolisbussar och en hel del supportrar. Timmarna hemåt ägnade jag åt ännu mer podcasts och kollade upp på månen. Sen var den fina helgen slut och snart är det helg igen!

2 reaktioner på ”Stockholmshelgen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *