Drömmar 2016

Drömmar

Jag vet inte varför, men hjärnan tänker ut mål och drömmar så fort vi skiftar år. Egentligen gillar jag det inte, för varför ska första januari varje år vara startskottet för något nytt? Jag vill fylla mitt liv med drömmar året runt. Men ändå kan jag inte låta bli att tänka lite extra på det nu. Jag har funderat mycket på 2016 års drömmar under större delen av hösten, för ibland är det för kort att starta i januari och som jag nyss sa så vill jag ha dem där drömmarna varje dag.

Året bjuder dessutom på 366 oskrivna blad och även att jag älskar att planera, drömma och veta mycket i förväg vill jag ha in mer spontanitet, jag vill inte bestämma mig just nu, jag vill känna in och ta dagarna som dem kommer.

Jag vill att det här året ska innehålla upplevelser – mer upplevelser och äventyr. Styrka och uthållighet är två ledord. Både att bli starkare i kroppen, i mina cykelben och mental styrka. Uthållighet som i att orka hålla på länge – både i träning och vardag. Träningen ska få första prioritet, för om ett år vill jag kunna blicka tillbaka och säga att 2016 var ett aktivt år.

Träning → Jag drömmer inte om att komma upp i ett visst antal träningstimmar, men jag vill gärna få till mer än 2015 (368h) och jag vill gärna cykla ännu längre (470 mil). Cyklingen ska få mitt absolut största fokus och jag vill ha ännu mer cykellycka än vad Team Rynkeby-året förra året gav mig (och det var inte lite).

Bortsett från cyklingen kommer triathlon vara en stor del av mig – för jag ska göra mitt allra bästa på Ironman Kalmar i augusti. Med det kommer ju både simningen och löpningen också. Jag vill bli en snabbare och uthålligare löpare. Jag vill att kroppen ska hålla!

Jag drömmer om att deltaga i loppen: Göteborgsvarvet, alla Vätternrundorna, gärna något öppet vatten, helst någon mindre triathlontävling och dessutom vill jag så gärna testa på swimrun. Jag vill springa mitt första marathon… och andra (helst Stockholm och Helsingborg). Jag strävar inte efter några tidsmål i dagsläget, jag känner dock mig själv att jag vet att tiden kommer spela roll när jag väl står på startlinjen till något lopp. Mer fokus på självaste upplevelsen!

Skidor ska inte få någon större plats av 2016 än att om det kommer snö och det finns bra spår så åker jag gärna några mil för skojs skull – i år ska jag inte snöstressa inför något Vasalopp.

Men framförallt ser jag fram emot en vår, sommar och höst fylld av spontana lopp för i år ska jag inte ha någon detox. I år ska jag ställa upp i alla lopp och evenemang jag vill ställa upp i. Jag tror jag vill utmana mig själv med att testa någon ny träningsform också. Sen självklart vill jag klara milen under timman.

Hälsa → Jag ska göra allt för att min kropp ska vara frisk och skadefri, jag vill få ordning på mina fötter. Jag vill äta allt. Jag vill ha en kropp som klarar dem utmaningar jag ger mig in i. Jag ska fortsätta jobba med min mentala hälsa och stresshantering – för stress ska inte finnas med. Jag ska fortsätta tänka positivt, även när det inte är bäst. Jag ska älska varje sekund och jag ska vara mer närvarande, mer här. Jag vill leva mer idag och inte i framtiden, heller inte i dåtiden – att acceptera tiden. Jag vill uppskatta och älska där jag är för stunden, jag vill vara fylld med glädje och lycka. Offline is the new black dessutom!

Resor → Jag vill simma på Playitas, jag vill åka utför i Åre, jag vill åka på tjejresa till London och jag vill cykla till Paris (innan dess ska vi samla in galet mycket pengar!). Dessutom vill jag upptäcka Sverige ännu mer, helst på cykel. Jag vill besöka Stockholm och Göteborg, samt åka på dagsutflykter till andra fina ställen.

Clara → Jag måste lita mer på mig själv och våga mer. Jag ska umgås mer med dem jag tycker om. Jag vill fortsätta det här med att utsätta mig själv för tuffare stunder och sociala kontakter. Jag vill bli bättre på att fotografera och redigera. Jag ska sluta jämföra mig med mig själv! Jag älskar att utvecklas i allt och jag vill lära mig mer. Helst av allt vill jag komma på vad mitt nästa stora steg i livet är, åt vilken riktning vill jag gå?

Jag har mitt favoritcitat ”Life begins at the end of your comfort zone” som jag har haft med mig genom dem senaste åren och det kommer hela tiden finnas med i mina tankar när jag ska ta beslut om olika saker, när jag är osäker, när något är läskigt och när jag ska våga mer även i år.

Varje år och varje dag blir exakt som man gör det till, så nu ska jag göra 2016 till det bästa året! För livet är för kort för att ångra något du inte gjorde, för att ha tråkigt, för att hamna i vardagslunken och för att ha kvar alla drömmar. Jag vill uppleva och jag vill följa mitt hjärta – inget ska få stoppa mig i det jag vill!

Vad vill du göra 2016?

clara_nyklippt_bw

13 reaktioner på ”Drömmar 2016

 1. Låter som superfina tankar och mål inför året. Du har helt rätt i att dagarna blir vad man gör det till :)

 2. Jag vill ta vara på tiden. Njuta av att vara hemma med min dotter och se henne utvecklas. Hitta på utflykter och upptåg, mysa. Jag vill ta tag i min vikt, äta bättre. Menn jag vet inte var och hur jag ska börja.

 3. Gillar ditt inlägg! Och som du vet gillar jag ju också att sortera drömmar och målsättningar :)

  Vi verkar lika i det här med att vilja utvecklas hela tiden, och det är ju så att det ofta kräver att det blir jobigt och läskigt, men så värt det efteråt. Det jag har lärt mig är att inte bara göra sånt, för jag behöver få lite pauser där jag kan slappna av och också göra sånt som inte kräver så mycket – för att ladda om till nästa utmaning.

  Sen det här med vad en ska bli – haha, jag blir aldrig klok på det. Men jag tror att det för mig faktiskt är så att resan är målet – det finns liksom ingen slutlig ”det här ska jag bli/göra” utan mixen och utvecklingen är det som är spännande. Men det ger också en viss rastlöshet såklart, så jag tror att det är bra att ha någon konstant i den där ekvationen!

 4. Ibland kan jag känna ju mer man jagar sin lycka o ju mer man tänker på det,desto svårare är det att bli just lycklig.

  Eller när man har illusionen om hur man ska leva genom att läsa om andras liv. Jag kan känna att mitt egna välbefinnande dalar då.

  På nåt sätt vill jag bara tänka lagom bra just nu. Jag vet att mkt av det som ger mig riktiga toppar är utom räckhåll nu. Därför är det då, tänker jag,onödigt att tänka att allt ska vas toppen.

  Om man accepterar Hur det är och är nöjd med det tror jag att det blir bättre.

  Hajar du?

  1. Ja självklart!! Och lycka behöver inte vara något som finns långt borta, det kan finnas bakom hörnet, du är där just nu för det är tankarna som styr. Acceptans tror jag det är det viktigaste!

 5. Låter som spännande mål!
  Jag säger som dig vad gäller sociala kontakter; borde tuffa till mig. :-)

  Kram M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *