Jag åker iväg

Allmänt

Idag vaknade jag supertidigt av mig själv för att vara en ledig lördag och dessutom ha semester. Men jag var otroligt pigg och tänkte att jag lär vara död om jag somnar om. Det är en skön och härlig känsla att kunna vakna upp strax innan 06 för att starta dagen. Varje dag annars ställer jag alltid klockan på 07.15, om jag inte ska iväg tidigare vill säga. Vilken mysig start på dagen!

Jag är ledig i tio dagar och faktiskt ska jag iväg. Jag åker vid lunchtid idag och är inte tillbaka förrän sent den 8e februari. Först en helg i Borås, med mängder av aktiviteter inplanerade – väldigt passande att allt sker samtidigt.

Lite lustigt är det för ungefär den här tidpunkten för ett år sedan, stannade jag till i Borås för första gången (bortsett från alla simläger man var på när man var barn). Då fick jag inte alls en härlig känsla om staden, den kändes tråkig på något sätt och jag bestämde mig då för att det inte skulle bli en stad jag valde att besöka i framtiden.

Framtiden som jag nyss nämnde visade sig bara vara några månader senare, för då var det cykeläventyr som gällde. Sedan dess är Borås staden jag besökt flest gånger efter Jönköping det senaste året – fler gånger kommer det bli också. Jag börjar hitta, jag börjar känna till vägarna och finna favoritställen. Känslan om staden har dessutom förändras, den är inte alls tråkig längre. Jag möts av ”Borås” var och varannan dag, är det inte genom Team Rynkeby, då är det genom Instagram eller Facebook eller annat roligt event. Borås lever.

Efter Borås flyger jag till Playitas och kommer stanna på Fuerteventura i en vecka. Hela resan som börjar idag kommer jag göra själv. Jag kommer sätta mig själv på prov, jag kommer garanterat behöva gå utanför zonen. Jag har faktiskt längtat väldigt mycket efter det här äventyret den senaste tiden och jag ser fram emot precis allt, samtidigt som det är lite pirrigt och läskigt. Det absolut jobbigaste kommer vara det här med att vara social.

Jag vill utvecklas. Jag vill göra precis allt det jag har planerat in och då ska inte något få stoppa mig, speciellt inte okända människor. Jag försöker verkligen vara mer social och vad gör det om jag inte lyckas med den biten? Jag trivs ensam och jag kan göra allt jag vill göra själv i sådana fall. Fokuset på Playitas kommer vara träning och främst simning.

Jag har redan utvecklats, växt och förändrats. Första steget tog jag när jag kom med i Team Rynkeby för 1,5 år sedan. Sen har jag vågat utsätta mig för sociala situationer och det är framförallt lättare. Jag vågade åka på simcamps där jag inte kände någon, jag vågade boka en plats på vinterspinningen, jag vågade kontakta en träningscoach, jag vågade boka resan till Playitas ensam för att simma i grupp. Jag känner mig redan stolt att jag har kommit så långt på vägen, att liksom ha tagit beslutet.

Jag ser fram emot dessa tio dagar med allt vad det innebär och det känns skönt att veckan kommer nu för jag har haft det lite tuffare den senaste tiden med att hitta glädjen. Du får gärna hänga med här på min resa!

playitas_2013I den här poolen ska jag simma i varje dag och i den vita hotellbyggnaden ska jag bo.

11 reaktioner på ”Jag åker iväg

 1. Snälla tips om dina favoriter i Borås. Jag har varit där en del (via jobbet), men har inte hittat den där ”wow-känslan”…. (än)… :-)

  Kram M

  1. ”Wow” vet jag dock inte riktigt om är min rätta beskrivning av Borås ännu heller och jag vet inte riktigt vilka tips du är ute efter. Men att gå på Rya åsar är verkligen härligt, simma i Borås simarena är magiskt, äta lunch på Café Viskan eller Fruits and Friends, dem har några härliga hamburgerhak också.

 2. Grymt!
  Jag har rest ensam några gånger, alltid lite pirrigt, men nu ÄLSKAR jag att göra det. Dels växer man rätt mkt i sig själv, går ur komfortzonen och så där, och sedan tycker jag att det är rätt skönt att få bestämma allt angående min semester helt själv också :)
  Ha det underbart!

 3. men åh, tycker det låter sjukt bra och utmanande och självförverkligande (lol) att dra iväg själv sådär. DÅ växer man. Ha det underbart nu, kravlöst! njut! lev! :)

 4. Modig du är som åker iväg själv. Jag är imponerad! Hoppas du har det bra :-)

  Elin o jag hittade en ny skog idag, liite närmare där vi bor. Dit får vi gå ngn gång.

  1. Jag är faktiskt väldigt stolt själv över att jag gör det här, dessa 1,5 första dagar har varit helt crazy på sitt sätt och det enda jag har gjort är att ha varit social typ. JAA dit måste vi gå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *