Playitasveckan

Resor

Sedan jag kom hem från Fuerteventura har dagarna gått i ett och jag har inte riktigt hunnit få ner mina tankar kring min underbara vecka på bloggen. Likaså när jag väl var där nere blev det inte bloggande på riktigt utan mer som en dagbok över vad vi gjorde. Så för att avsluta det kapitlet och för att sedan kunna starta ett nytt kapitel måste jag bara få göra ett sista inlägg från Kanarieöarna.

Playitas resort var ett stället jag hade hört så mycket om, att det var många träningsintresserade som hade åkt dit i någon vecka, ibland kanske åkt tillbaka år efter år. Playitas var verkligen min drömresa och när den äntligen blev av då blev jag så lycklig och glad. Jag har lärt mig att inte ha för stora förväntningar inför något jag ska göra för att många gånger blir man besviken. Men inför den här resan hade jag på något sätt skapat lite förväntningar i alla fall (vilket inte är vanligt för att vara mig), jag hade surfat runt på hemsidor och läst en hel del om det samt att kolla på otroliga bilder. Jag hade skapat den där bilden i huvudet som jag många gånger inte tillåter mig själv att skapa. Som tur var, hade jag en ganska verklig bild utav det hela. Det levde absolut upp till mina förväntningar men jag det blev en helt annan bild av hur det egentligen var. Stället såg inte alls ut som jag hade föreställt mig (bara positivt).

Många av dagarna såg rätt så lika ut om man tänker på rutiner. Vi åt frukost, var med på gruppträningen från 10-12, åt lunch, hängde vid någon av poolerna, aqua aerobics vid 15.15, återigen gruppträning 17-18 samt stretch & relax 18-19 och avslutade dagen med dusch och middagsbuffé. Jag älskade hur våra dagar såg ut där (likaså hur bra hotellet var) och alltid var det så nära till allt man skulle hitta på så latmasken hann inte komma. Jag hade god disciplin vad gällde träningen, åt maten så det stod härliga till och dagarna varade sålänge solen var uppe (nästan). Sådant var livet för oss där nere. Och dem dagarna saknar jag (även att kroppen var trött). Vi hann även med mycket av det som vi ville göra och som tillhör semestern. Vi fick lite utav allt, utan att stressa men heller inte bli långtråkigt. Jag älskade hur min hjärna bara släppte allt som den skulle tänkt på om vi var hemma. Vi levde verkligen i nuet. Bra väder hade vi också, sol nästan alla dagar ca 25 grader och lätt vind (perfekt träningsväder).

Lika lite rätt i hur bilden av platsen såg ut hade jag i hur våra dagar var. Jag hade inte tänkt mig att jag och min vän skulle träna nästan exakt lika under hela veckan, heller inte riktigt så mycket. Att vi skulle ha en vilodag hade jag redan tänkt ut sedan innan, men så blev inte fallet för det fanns så mycket som vi ville hinna med. Och även fast vi stannade där i en vecka så hade jag lika gärna kunnat stanna där längre. Det mest optimala hade varit två veckor för att verkligen kunna göra allt det jag velat göra. Så som vattensporter (surfing), cykling, testat på flera olika nya sporter som fanns där och kanske åkt iväg på någon utflykt på ett annat ställe av ön. Men nu har jag sparat lite till en nästa gång, som jag garanterat kommer göra. För jag älskade det verkligen och i framtiden kommer jag nog vara lite bortskämd med den här resan som start (förutom utbytena i skolan). Jag kommer nog aldrig bara trivas på en chartersemester där det enda man kan göra är att sola och bada vid hotellet. Jag älskar när man kan upptäcka nya saker, en aktiv semester helt enkelt och det fanns verkligen allt på Playitas.

Jag saknar det. Men samtidigt var det skönt att komma tillbaka till Sverige. Den veckan som började när vi åkte hem skulle jag inte velat vara med på (aerobicsveckan) det var alldeles fel typ av träning för min del och jag är jättenöjd över att vi åkte när vi åkte och att vi verkligen kom iväg. Jag älskade verklikgen allt!! (sen kanske det är mer drag vid högsäsongen i december och likaså större temperaturskillnad mot Sverige).

Playitas något jag varmt kan rekommendera, inte bara för dig som är träningsintresserad. Utan för ALLA! Ung, gammal, motionär, elit, träningsintresserad, älskar att sola, du som gillar att bada (både hav och pool), barnfamiljen, släkten, pensionären, kompisgänget you name it. Det var något jag älskade med det stället, ALLA var välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *