Simning är roligt

Hälsa

Simning har varit en del av mig i hela mitt liv skulle jag säga. Jag simmade när jag var yngre, jag slutade 2007 och då började jag istället jobba med simning, simskolor och vattensport. Jag kan dock inte riktigt säga att jag underhöll min egen simträning dem första åren när jag hade slutat. Men sen började jag sakna vattnet, trots att jag jobbade med det och då började jag träna konstsim istället. Det var en spännande sysselsättning för jag är så långt ifrån smink, dans, smidighet etc som man kan komma.

Jag fick upp ögonen för Vansbrosimningen inför klassikern och då samtidigt öppet vatten-simning. Det var ju hur kul som helst, istället för att mala längder i en 25a. Jag simmade i Vansbro två år på raken och då med utan någon vidare planerad träning inför. Jag hoppade i Dalälven och simmade på grundträning. Och det var så roligt!

Någon planerad simträning fick jag inte till förrän då jag bodde i Oxford och simmade med deras mastersgrupp varje måndagskväll – det var höjdpunkten i veckan. När jag senare flyttade till Riga hade jag tänkt hålla igång simningen, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig trots att jag bodde granne med simhallen. Den våren simmade jag kanske två gånger.

Sen gick det ett helt år utan att jag hoppade i bassängen för att simma, jag tyckte det räckte med att jag jobbade i vattnet trettio timmar i veckan istället. Men i höstas tog jag upp simträningen igen. Sedan dess har jag i genomsnitt simmat två pass i veckan och jag har återigen funnit glädjen i simning.

Jag tycker det är så otroligt roligt. Jag följer pass och det ger mig extra glädje för annars är jag bara den som maler på längd efter längd – vilket är sjukt långtråkigt. Dessutom har jag utökat mitt förråd med utrustning. Det gör allt lite roligare också.

Bara av att hålla igång simningen har gjort att jag har utvecklats enormt. Jag är nästan lika snabb idag som när jag slutade simma för nio år sedan och jag känner mig otroligt stark. Tekniken tror jag inte är några större problem med heller. Nu vill jag bara hålla igång och få till min simträning. Förhoppningsvis så att jag kan utvecklas ännu mer, orka mer och bli snabbare.

Men att simma utomhus är fortfarande mycket roligare än att simma i bassängen!

simutrustning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *