2014

Allmänt

De senaste åren har jag gjort en sammanfattning av året som har passerat. Den här gången har jag haft en hel del att göra, att jag inte ens har haft tid att reflektera över hur 2014 var. Förrän nu. Samtidigt som jag tror att jag har glömt bort en del, med tanke på att jag har fyllt på med nya minnen så tror jag att det har varit bra att ge det lite distans. När jag satt och flyttade över alla gamla inlägg under sportlovet kom det fram mycket känslor och minnen. Så nu hoppas jag på att försöka knyta ihop den där säcken, 2014!

Jag börjar mer och mer älska UnderbaraClara, därför testar jag på att göra sammanfattningen på hennes vis denna gång. Lite sisådär två månader för sent.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Jag flyttade till Riga, började studera till läkare och insåg att Lettland inte var landet jag skulle bo i. Så därför flyttade jag tillbaka till Gränna och började jobba många fler procent än vad jag någonsin tidigare gjort.

Engagerat mig i en hel del välgörenhet, så som Team Rynkeby och Musikhjälpen.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja verkligen, jag flyttade ju! Hela året i sig var nog en stor förändring när jag tänker efter…

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jag fick ett sött litet kusinbarn.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Datum?… jag minns många datum, eftersom jag älskar siffror och att ha koll på läget. Men om det var något speciellt datum jag kommer ihåg extra mycket så måste det vara den 27 juni när jag äntligen kunde avsluta kapitlet Riga.

Dog någon som stod dig nära? Ja, lilla Doris <3

Vilka länder besökte du? Lettland och Litauen

Bästa köpet? Det måste vara min kamera, som jag fullkomligt älskar och inte ångrar en sekund av att jag köpte. Trots att jag var riktigt osäker när jag spontanshoppade på nattrean.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag fick mina alla jobb och när jag fick telefonsamtalet om att jag hade blivit antagen till Team Rynkeby.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Kämparglöden som jag har haft tidigare.

Vad önskar du att du gjort mer? Att jag höll igång träningen hela året ut och att leva mer i nuet! Kanske också att jag skulle bloggat lite mer.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat

Favoritprogram på TV? Ehm, jag kollar inte speciellt mycket på tv… Men Sveriges Mästerkock och Hela Sverige bakar kan jag inte missa ett avsnitt av.

Bästa boken du läste i år? Jag läser inte många böcker varje år, däremot önskar jag att jag gjorde. På hösten fyllde jag på min bokhylla både på längden och bredden, dock står dem olästa fortfarande. Jag läste faktiskt ut Femtio nyanser av frihet (III), för att jag bara ville veta vad som hände tillslut. Men det gjorde jag bara när jag satt i ett flygplan och många resor Arlanda-Riga blev det.

Största musikaliska upptäckten? Att jag började lyssna på vad dem faktiskt sjöng. Inte bara lyssna på refrängen, eller melodin. Jag försökte förstå djupet i texten.

Jag började också koppla vissa låtar till speciella minnen. Känslosamt!

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag gick från att inte ha något jobb till att ha fem. Att jag blev anställd för första gången och att jag jobbade mer än hundra procent i veckan. Det kändes bra där och då!

Största framgång på det privata planet? Oj! Att jag vågade ta beslutet att hoppa av. Att jag hittade tillbaka till glada Clara igen efter den långa våren som satte sina spår mentalt. Så mycket psykisk ohälsa har jag aldrig varit med om.

Största misstaget? Att jag faktiskt var bombsäker på att läkarutbildningen i Riga var en bra idé.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Betydligt ledsnare…

Vad spenderade du mest pengar på? Mina levnadskostnader i Lettland, lägenheten och resorna dit.

Något du önskade dig och fick? Att flytta tillbaka till underbara Sverige.

Något du önskade dig och inte fick? En tanke om hur jag vill att framtiden ska se ut.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag lagade mat, bakade en chokladfondant och hade söndagsmiddag med mormor och morfar hemma. Lördagskvällen innan hade vi kalas med resten av släkten.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att jag insåg innan jag flyttade iväg att Sverige är ett allt för bra land för att flytta ifrån. Men erfarenheter är erfarenheter.

Vad fick dig att må bra? Sensommaren och hösten! Det hände så mycket saker och jag jobbade med massa olika saker att jag älskade nästan varje minut.

Vem saknade du? Jag saknade min familj något oerhört och är mycket glad över att kunna se dem varje dag nu.

De bästa nya människorna du träffade? Nelly, mitt kusinbarn! Hela Team Rynkeby-gänget…

Mest stolt över? Mig själv, att jag faktiskt tog ett beslut över att för det första flytta iväg och sedan tog beslutet att flytta tillbaka. Att jag faktiskt stod ut, att jag kämpade ända in i kaklet. Så pass mycket att det var på gränsen att jag klarade sista slutprovet precis innan sommaren. Jag var helt slutkörd mentalt, vilket gjorde att jag bara ville iväg. Jag ville avsluta! Jag ville starta om på nytt, vilket jag gjorde.

Dessutom över att jag slet hårt med träningen inför Vätternrundan, jag kände mig i mitt livs form.

Högsta önskan just nu? Just nu, som i onsdagen den 25 februari önskar jag att jag kommer på mitt drömyrke så att min resa till att nå det kan börja. Och att bli en ännu bättre fotograf!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Jag hoppas på att jag tar tag i träningen igen, blir starkare än någonsin både psykiskt och fysiskt, inte fastnar i några trånga tankebanor och att jag ser till att leva varje dag. I nuet! Och upptäcka nya saker. Let’s get outside my comfort zone…

Jag inser nu att mycket från 2014 handlar om Riga, men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag bodde där i mer än fem månader av förra året. Under hösten tappade jag helt bort min träning och jag tröstade mig själv med choklad. Ohälsosamt kanske? men inte för min del, för jag verkligen insåg att förbud inte är min grej. Att jag måste få göra/äta dem sakerna jag älskar. Det är hälsa för mig!

Jag är också glad över att jag kämpade mig tillbaka från den ohälsan jag kände mig i mentalt, sedan hela våren. Jag tar med mig alla erfarenheter från det stora misstaget och idag har jag kommit på mig själv att jag omedvetet gör allt för att glömma bort. Jag vet att dem inläggen som handlade om Riga, när jag blickade tillbaka i bloggen hade jag riktigt svårt att ta mig igenom. Det var som om hjärtat slog betydligt snabbare och alla känslor kom tillbaka. Jag ville fly därifrån trots att jag satt i mitt trygga rum i Sverige. Jag kan inte förstå? Jag trodde jag skulle göra 2014 till ett ännu bättre år än vad 2013 var, som verkligen var Mitt år. Men nu ska jag ta nya tag och se till att 2015 hamnar på samma nivå som 2013 istället.

Det bästa med att ha blogg är att man alltid kan gå tillbaka och kolla vad man har gjort. På det sättet kommer man ihåg minnen ännu mer och likaså vilka känslor. Många gånger när jag såg inläggen från 2014 kom det fram ett leende på mina läppar.

4 reaktioner på ”2014

  1. Kul att läsa att min dotter betyder mycket för dig som även du gör för mig. <3
    Försöker följa med i din vardag så gott jag kan. Kämpa på! Du peppar mig!

  2. Det är så knäppt för jag missade typ hela din Rigatid. Jag var i Asien, mobillös o låtsades strunta i världen utanför. Kan känna igen känslan… Som slutet av mitt 2012 ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *