Det lackar mot jul

Allmänt

Vi är inne i julveckan och snart går vi in i en period av festligheter och umgänge. För just kring årskiftet är det så mycket sånt, i vår släkt i alla fall. Julfiranden lite här och där, nyårsfiranden och en drös med födelsedagskalas också. December är den absolut bästa, härligaste och mysigaste månaden på året. Här vill jag stanna för evigt. Jag älskar december. Att den efterföljs av januari känns tråkigt. För mig är alltid januari en tråkig månad.

Jag tyckte nyss av vi gick in december, men nu är det redan den tjugonde och det lackar mot jul. Hur som, är det bara att acceptera tiden och njuta av den. Med lugn och ro.

Var tacksam, behåll lugnet och håll dig till det som är viktigt för dig

Igår klädde jag julgranen och gjorde så julfint det kan bli i vårt hus, mitt i renoveringen. Julklapparna är inhandlade och inslagna, jag klickade hem alla över nätet. Den viktigaste av de alla är den klappen jag köpte till Secret Santa. Min egen önskelista är pytteliten. Jag vill inte ha julklappar jag inte behöver. Jag vill bara åt allt julmys. Tacksamheten.

Förra året åkte Julia och jag till London veckan innan jul. I år ville jag vara på hemmaplan, för jag kommer ihåg hur stressigt allt blev inför julafton. Allt gjordes som att bocka av en att-göra-lista, i år ville jag ha medvetenhet i förberedelserna. Liksom lugn, ingen stress och press. Julen behöver inte innehålla övermänskliga vanor och krav. På den nivån man själv vill – lagom. Allt behövs inte göras för att man alltid har gjort det, då finns det inte utrymme för att skapa nya traditioner.

Att starta dagarna med tomtegröt och skinkmacka på vörtbröd med russin i är den godaste starten för min del. Flera julskinkor är redan uppätna och många grytor gröt är kokade. Ät det som är gott! Njut av julborden om du gillar det.

Efter frukosten kollar jag på julkalendern. I år älskar jag julkalendern. Den är precis så som en julkalender ska vara. Mysig, julig, bra och spännande.

Förra årets upplevelseklapp

Förra året fick jag ett relaxbad i julklapp, igår upplevde jag den klappen. Jag tog med min vän Elin för en härlig kväll på badet. Vi var nästan ensamma och det var underbart – att försvinna bort från tid och rum för några timmar.

julgranspyntjulgran5

En reaktion på ”Det lackar mot jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *