Alvas änglar

Allmänt

23 december 2012 somnade Alva Hägerå 12 år in, fridfullt och tillsammans med hennes familj vid sin sida. Hon kämpade mot cancern i två år. Genom behandlingar, tuffa stunder och annat som plötsligt tvingades in i hennes liv. När hon insåg att hon en dag skulle dö, inom en för snar framtid, började hon tillverka små änglar med fina vingar och i vackra färger. Änglarna skulle kosta 50kr, för alla skulle ha råd att köpa en ängel. Alvas änglar.

Idag har det gått fyra år sedan hon tog sina sista andetag. Hon var en tolvårig tjej som jag för alltid kommer skänka en extra tanke till just den här dagen, trots att jag aldrig hann träffa henne. Däremot har jag träffat hela hennes familj, då mamma Katarina och pappa Jonny var med i Team Rynkeby Jönköping 2015. En dag gick cykelturen förbi familjen Hägerås hus och vi fick äta pasta, hälsa på Alvas systrar Sigrid och Judith, samt de två getterna som betade i trädgården. Det är ett otroligt fint minne jag har kvar.

Ingen ska behöva gå igenom det Alva gick igenom. Hennes änglar är fantastiska. Nu är Alva en ängel själv. Förra året skrev jag inlägget Ängeln Alva som just nu är det mest lästa blogginlägget på min blogg. Idag skrev jag ett annat inlägg i Team Rynkebys blogg.

Barncancerfonden ligger otroligt nära mitt hjärta

I tre år har jag varit engagerad och gett otroligt mycket pengar samt tid till dem. Något jag är stolt och nöjd över. Samtidigt är det frustrerande att ungefär ett barn i Sverige insjuknar varje dag, även att siffran minskar och minskar.

Aron Anderson är en stor och cool ambassadör för Barncancerfonden. Han var nyss den första i rullstol som skidade till Sydpolen, trots dagar av magsjuka. Hans mål med den expeditionen var att samla in 6,4 miljoner kronor till just Barncancerfonden och forskningen om barncancer. Bara häromdagen nådde han sitt fysiska mål och snart vill jag tro att bidragssiffran har passerat 6,4 miljoner. Han är en stor inspiration.

Saga Lundin är en annan person som har berört mig på senaste tiden, i maj fick hon diagnosen skelettcancer och kämpar varje dag. Hon delar med sig av sin resa på Sagas blogg. En annan artikel om barncancer som var otroligt häftig, men så sorglig på samma gång är Ljuspunkter av Magnus Wennman.

Ta hand om er i jul, ge en extra tanke till de du tycker om lite extra. Själv har jag ägnat flera tankar idag till både Alva, Saga och alla andra som kämpar mot cancern ♥

teamrynkeby_alvasanglar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *