December – årets bästa månad

Allmänt

Årets bästa månad är äntligen här. Jag älskar verkligen december, har alltid gjort och kommer alltid göra. Den här månaden innehåller så mycket. Julmys, julkalendrar, Lucia, pyssel, härliga bakstunder, god julmat, mörker, juleljus, kanske lite snö, flera olika traditioner, julhelger, nyårshelger och födelsedagar. Jag älskar december!

Jag tar med mig novemberkänslan i kroppen in i julmysiga december

November, blev en otroligt bra månad i år. Med ett fokus på kroppen och det är jag mycket glad över att jag hade för nu har jag kommit mycket längre i vanor, val, känslor, förståelse och lugn. Våga vara en människa säger jag bara och läs dessa åtta peppiga tips om du känner för det. Och kom ihåg att älska din kropp!

Ett lugn över december

Jag har valt att ta bort alla krav, kanske skippa traditioner om det blir just ett krav och istället känna in stämningen. Inte leta efter det som fanns förr. Lyssna mer på vad jag vill göra. Här och nu. Inte vad vi har gjort förut eller har varit tradition. Mer medvetenhet!

Umgås mer med varandra, skapa tomma luckor i kalendern och bara vara. Ska jag vara helt ärlig har jag inte mycket planerat för den kommande månaden, lite jobb och lite plugg. Jag vill ha en balans. Jag vill inte ha några utmaningar som kan skapa stress eller press, jag vill ha ett lugn. Jag vill kunna göra det jag annars inte gör eller hinner göra. Jag vill fylla på med energi. Jag vill ha mycket vardagsmotion, jag vill andas frisk luft.

Och när julhelgen kommer ska jag njuta, vara nöjd och värdesätta umgänget med alla nära och kära absolut högst. Det är svårt att komma på något att önska sig i julklapp och present, men jag är nöjd med någon form av upplevelse. Om det så är att ta en promenad tillsammans, baka eller kolla på en fin julfilm. Julklappar är inte viktigt för mig längre.

Jag är nöjd med livet som det är just nu!

rockyroad

9 reaktioner på ”December – årets bästa månad

  1. Låter som ett klokt upplägg.
    Det där lugnet vill jag också uppleva (har med det i mitt inlägg-of-the day). Har dock ingen plan på hur jag ska få till det med tre barn och sextiofjorton-ish släktingar på min sambos sida…..

  2. Idag ska jag göra pepparkaksdeg SÅ gott! Mums, mums, mums! Bakningen blir först på fredag, men dega kan väl allt jäsa till sig lite ;) Och ätas i omgångar.

  3. December är också min bästa månad och jag har en stor kärlek för myset innan julafton (om det håller sig till mys ;) Men jag har aktivt valt bort de ”måsten” som jag har som traditionella ”måsten”…Man behöver inte göra allt innan jul, som tråkig städning i alla vrå haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *