November – med fokus på kroppen

Hälsa

November inleds med snö på många ställen och jag längtar efter att snön lägger sig vit här hos mig också. Jag står inför ganska stora val framöver och det har verkligen gjort att jag mått sämre samt känt mig otroligt stressad. Men jag tror äntligen att jag börjar se ett ljus. Mer om det en annan gång.

Jag vill ha fokus på kroppen den här månaden. Egentligen började jag lite smått redan i oktober, men nu vill jag fortsätta. Små saker kan lätt göra något fantastiskt och till det bättre. Speciellt sådant som finns med i vardagsrutinerna, så som att använda dygnet-runt-linser eller gå till frisören. Något jag har varit bra på och som jag har uppskattat den senaste tiden är hur social jag faktiskt har varit. Det vill jag ta med mig in i november också. För jag mår bra av att få prata om mina tankar, lyssna på andras tankar, ge pepp eller träna med vänner.

Mer vardagsmotion

Jag vill röra på mig mycket, få in en hel del vardagsmotion för det tycker jag att jag är dålig på. Det påminde dessutom Lofsan oss om på föreläsningen jag var på för någon vecka sen. Träning javisst, men den kan också bli lite bättre. Förhoppningsvis kan jag komma igång med löpningen igen. Jag testsprang i söndags och det gick! Jag har en önskan om att lyckas ta mig ut på cykeln tio mil till innan det blir vinter på riktigt också.

Hejdå stress

Jag vill minska stressen genom att knyta upp knuten och en dominoeffekt skapas förhoppningsvis. Jag vill känna mig lycklig och glad igen. Det pratade PT-Fia om på fredagens föreläsning också, eller mer att man ska våga vara mänsklig.

Kroppens anatomi

I skolan har vi en månad med anatomi och fysiologi. Alltså kommer jag verkligen lära mig hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar. Jag vet att kursen kräver lite mer tid och arbete från mig, men när det är intressant blir det också roligt och en hel del kan jag sedan läkarprogrammet.

Hemlagad mat

För att min kropp ska må bra måste jag äta lagad mat, god sådan. De senaste veckorna har jag levt i en väska känns det som och jag har ätit massvis av restaurangmat. Jag vill i största mån äta hemlagad mat i november, eftersom jag alla gånger väljer hemlagat framför restaurang. Speciellt nu när jag är så trött på sådan mat att jag faktiskt började gråta. Det kräver lite extra planering och tid kanske, men det är mycket godare och jag mår bättre.

clara2_bw

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *