En helg med julfirande

Allmänt

I år har jag varit otroligt noga med att sätta lugnet i störst fokus – att sänka krav, bryta jobbiga traditioner och bara njuta. Njuta mest hela tiden. Hela december har jag kollat på massor av julfilmer, för film är jag annars rätt dålig på att kolla på men gillar att göra.

Hela förra veckan kändes det som jul, för jag trappade ner intensiteten i vardagen och njöt, tog det lugnt, lyssnade på julmusik och mös mest hela tiden. Jag kollade på Julkalendern, var medveten i julklappsinslagning och annan förberedelse, dessutom ett antal julfirande på jobb och andra ställen. Sen har jag varit förkyld i två veckor nu att jag inte kunnat träna, vilket både har varit skönt och tråkigt.

godjul

Uppesittarkvällen som avslutades med en julfilm

Vi brukar äta hemlagat julbord under uppesittarkvällen, men i år bjöd vi hit mormor och morfar den 22 december istället. Den 23 december spelade jag Bingolotto och växlade mellan På Spåret. När Julia hade jobbat klart och det hade blivit julafton avslutade vi kvällen med en julfilm tillsammans. Bara hon och jag. Och choklad.

julbord1bingolottoanthonberg

Julafton i Gränna

På Julaftons morgon sov vi alla ut, åt grötfrukost med skinksmörgås och fortsatte med chokladätandet. Framåt förmiddagen kom farmor och farfar förbi på julfika. Eller jag hade bakat morotskaka, hur juligt man nu kan kalla det? Sen fortsatte vi skratta, lyssna på julmusik och dansa. Det årliga julfotot knäppte vi av också. Just skratt har det funnits mycket av den här helgen och jag älskar det. Jag älskar att umgås med min fina familj, oavsett hur tokiga de kan vara.

morotskakaclarajuliamammapappa

När det är Kalle-tid hade vi bänkat oss i mormor och morfars soffa, som alltid. De andra drack glögg och jag funderade lite på varför vi kollar på Kalle varje Julafton? Till middag blev det inte lutfisk som varje år (det åt vi nu ikväll istället). Skaldjurspaj serverades till förrätt och fläskfilé till varmrätt samt fruktsallad eller ris a la Malta med ananas till efterrätt. När alla var mätta och maten hade landat i magen var det dags för julklappsutdelning. En mysig stund på dagen även att jag bara hade önskat mig några få saker. Det här med julklappar är en komplicerad sak, tycker jag. För jag vill bara ha det jag verkligen vill ha, annars vill jag inte ha något alls.

I år gömde det sig någon bok, en bioupplevelse och Världscupsupplevelse i Ulricehamn, ett par träningstights och pengar mm i klapparna. Jag är riktigt nöjd. Sen åt vi cheesecake och spelade Bezzerwizzer som Julia hade fått i en av klapparna resten av kvällen.

julaftonjulgranen

Juldagsfirande i Örserum

Igår var det dags för firande nummer två och då med släkten på pappas sida. Vi åkte till faster vid lunchtid för julbord tillsammans med alla kusiner och familjer. När mörkret lagt sig kom Jultomten på besök och delade ut julklappar till barnen. Massvis av klappar skulle delas ut och öppnas. Min julklappssamling blev komplett när jag fick Erik Wickströms bok Smart konditionsträning som jag hade önskat mig. När barnen blev trötta och påväg till sägs begav vi oss hemåt igen. Ytterligare någon Bezzerwizzer-turnering ägde rum, liksom skrattet och umgänget med familjen.

Idag har jag bara njutit av lugnet inomhus. Jag har varit tacksam och skrattat ännu mer. Julen i år blev helt fantastisk och hade allt man kan önska sig, förutom snö då. Julklapparna, familjen, släkten, maten, skrattet, lugnet och myset. Jag är glad och lycklig. Tack!

julbord3julbord2farfar

4 reaktioner på ”En helg med julfirande

  1. Förutom snön som uteblev så måste jag hålla med om att den här julen var nästintill perfekt! Mysig och full av gemenskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *