Ängeln Alva

Allmänt

Den 23e december 2012 dog Alva Hägerå. Hon krigade mot cancern i flera år och hade hela tiden humöret uppe. Hon ville börja tillverka små änglar och sälja där pengarna oavkortat gick till Barncancerfonden. Änglar som är otroligt populära runt om i Sverige och som har dragit in flera miljoner till forskningen. Samma ängel fick följa med på bröstet hela vägen till Paris i somras.

Jag själv kände inte Alva, jag träffade henne aldrig. Men däremot har jag träffat hennes två fina systrar och lärt känna hennes föräldrar. Hela familjen var väldigt engagerade i Team Rynkeby förra året (2015). Jag har cyklat många gånger sida vid sida med hennes mamma, jag har till och med varit hemma hos dem utanför Herrljunga på cykellunch en vacker vårdag.

Hela Alvas historia är så vacker, så smärtsam och så känslosam. Dagen före julafton med start förra året kommer jag alltid tänka en extra tanke på Alva och alla andra barn som har drabbats av cancern. Inget barn ska behöva kriga mot den svåra sjukdomen.

Läs inlägget om Alva som blev otroligt populärt på Facebook förra veckan och delades över 170 gånger. Jag själv har inte skrivit inlägget på Team Rynkeby-bloggen, det har vår lagkapten Tobias gjort. Men jag publicerade det på vår Facebook-sida och jag är så glad över att alla sprider så mycket kärlek och omtanke.

Det är precis därför, alltså för en som Alva som jag är med i Team Rynkeby ett år till. Förra året gick jag med för att jag ville cykla, i år gör jag det för barnens skull!

alvahageraalvasanglarteamrynkeby_15

En reaktion på ”Ängeln Alva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *