Andra etappen

Resor

Lüneburg – Melle / 0km

Jag vaknade upp med huvudvärk och ett väldigt tungt huvud. Trots sovmorgonen vi fick sov jag inte jättemånga sammanhängande timmar under natten, dels för värmens skull. Eftersom gårdagen var lång och fruktansvärd varm tog det på mångas krafter. Eller allas krafter rättare sagt, hettan är det ingen som kan vara tillräckligt vältränad för. Det är samma för alla och det viktigaste då är att bara dricka, dricka, dricka. Vilket jag gjorde igår (och idag), jag har nog aldrig druckit så mycket som jag gjorde under gårdagen och då har jag inte mått alls bra under den här dagen. Så för lite drack jag nog ändå. Jag cyklade trots allt hela gårdagens sträcka, vissa kroppar sa ifrån tidigare än så. Jag fick skiten dagen efter istället för under tiden och det är jag glad för, men bra det mådde jag inte under den andra dagen.

Dagens etapp skulle ha varit vår längsta dag med nästan 27 mils cykling och värmen skulle varit varmare än igår, som redan då var för varm. Därför beslutade sjukvårdsteamet och lagkaptenen igår kväll att ställa in dagens tur för hälsoriskens skull. Vilket för min del både var positivt och negativt. Minuset var att vi då inte cyklar hela vägen fram till Paris och eftersom jag kände mig pigg igår, kom det som en svag besvikelse. Men vi behövde inte stressa på hotellet i Lüneburg, varken igår kväll eller i morse. Och nu i efterhand är jag otroligt glad över att dagens etapp ställdes in, för jag har inte mått på topp, jag har haft ett ständigt högt tryck i huvudet och känt mig lite konstig. Huvudvärken gick över i morse efter vätskeersättning, vatten, värktablett och hotellfrukosten. Men en konstig illamående känsla har stannat kvar. Jag hade absolut inte klarat 27 mil idag och då var det otroligt skönt att inte ens försöka sig på det, utan ta den här dagen som en återhämtningsdag och vilodag.

Så vi packades in i en buss (med AC), och åkte sträckan betydligt behagligare, samtidigt som vi fick lite sightseeings genom Tyskland. Det har konstant varit åskväder under dagen, blixtar, åska, regn, sol och kvalmig värme (dessutom var jag lite åksjuk under bussfärden). Så jag hoppas att det har urladdats lite nu och att temperaturen sjunker tills i morgon. Först på kvällen när det var läggdags kände jag mig helt återställd och mådde bra igen. Pigg var jag också. Hotellet var otroligt vackert, lyxigt och med AC på rummet. Vi bodde fint här, med världens bästa team och dessutom var det en god middagsbuffé. Efteråt pratade vi i lobbyn och skrattade så man nästan fick träningsvärk i magmusklerna.

Bussturen tog sin lilla tid den också, när vi kom fram kunde vi ta det lugnt, några sprang en runda, andra gick på promenad, sen fanns det dem som slappade och kollade på Tour de France. Jag själv tog det lugnt, åt Snickers och följde med serviceteamet för att tanka alla bilar. Lite roligt var det att ett finskt team bodde på samma hotell, så hela hotellet var fyllt med Rynkebyare. Nu i efterhand är jag mycket nöjd över att den långa dagen ställdes in, för jag hade inte klarat av det, värmen dagen innan satte sina spår. Samt att det dygnet hade innehållit betydligt mycket mer stress och mindre sömn. Man ska ju hinna njuta av sin resa också?

En reaktion på ”Andra etappen

  1. Bra att ni tog förnuftet till fånga! Tänk att resan erbjöd något ni inte kunde annat innan. Kul att läsa om dina dagar :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *