Simglädje

Hälsa

Till en början har jag simmat i väldigt många år när jag var yngre, men jag slutade tävlingssimma när jag var tretton. Efter det har jag väl försökt att hålla igång någorlunda, för tekniken har jag ju kvar, men snabbheten är inte riktigt lika snabb. Jag har ändå alltid haft som en liten kärlek till just simning som har kommit och gått beroende på olika perioder.

För tre år sedan simmade jag i mastersgruppen i Jönköpings simsällskap, det tyckte jag var kul. Men det var även därför jag gjorde det, för att det var kul alltså! Året efter det simmade jag Vansbrosimningen, med kanske inte jättemycket förberedelser.

För två år sedan simmade jag i mastersgruppen i Kidlington, när jag bodde i Oxford. Då återinförde jag simningen i min vardag och måndagssimningen i klubben var verkligen veckans höjdpunkt. Jag hade otroligt roligt där! Jag kände att jag utvecklades också.

Men det var väl i princip det senaste lite mer organiserade träningspassen när det kommer till simning. Visst att jag bodde granne med simhallen i Riga och gick dit ett antal gånger, men allt var så omständigt och jag hade inte alls samma lust till simning då längre. Jag klarade Vansbrosimningen för en andra gång och även Tjejsimmet galant det året ändå.

Men från den helgen i juli 2014 har det nu gått över ett helt år och trots att jag typ bor i simhallen eftersom jag jobbar där nästan varje dag i veckan har jag inte lyckats motivera mig själv till simträning. Men i och med att jag anmälde mig till Ironman 2016 och att jag skadade foten har simningen fått en del i mitt liv igen. Jag har pass att följa, jag har införskaffat mig lite roliga hjälpmedel och jag tycker att simma är otroligt roligt igen. Den tiden ger jag mig själv, det är träning som är så skön och på något sätt avslappnad trots att jag maxar vissa längder.

I förmiddags gav jag mig själv en timmes simträning, det var ett pass som jag inte tänkte på att jag ville kliva upp så snart jag kommit i bassängen. Nej det var glädje och lycka i varje simtag. 2700 meter senare skyndade jag mig till duschen för att sedan hinna till cirkelträningen på Friskis och Svettis. Det passet var ju så härligt förra onsdagen, liksom lunchen på Condeco. Favoritonsdag i repris helt enkelt!

Glad och alldeles lycklig efter en timmas simning och en timma cirkelträning med en vegetarisk paj i magen.

2 reaktioner på ”Simglädje

  1. Åh, härligt! Skulle också vilja känna på det där med simglädje – älskar ju att bada och försökte lära mig crawla förra vintern. Det gick käpprätt åt helskotta, det händer för mycket i badhuset för att jag ska kunna koncentrera mig på att simma.

    1. Jag håller med där, för är det mycket som händer runt omkring då är det svårt att hitta koncentrationen. Men då går jag dit när nästan ingen annan går dit, så får jag bassängen för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *