Är snön här för att stanna?

Allmänt

Jag fullkomligt älskar vintern och jag älskar snö! Jag vet inte hur många tweets jag har skrivit de senaste dagarna om just hur fantastiskt det är med snö. Egentligen är det bara ett väder, precis som alla andra väder och folk gillar att prata om väder. Men ändå blir det på något sätt ett ännu större samtalsämne när det snöar, eller i alla fall första gången varje vinter det snöar. Vissa kan tycka det är i princip onödigt att kommentera, eftersom alla ändå kan se snön.

Jag blir alldeles glad av att se snön

Vi kan påverka mycket i våra liv, väder är något vi inte kan påverka. Eller i alla fall inte på kort sikt, mest troligt med miljöpåverkan och klimatförändring. Men jag kan inte påverka något idag som gör att det snöar i morgon. Snön däremot påverkar mig otroligt. Jag blir alldeles lycklig av att det är vitt ute. Landskapet blir otroligt vackert och vad mycket roligt man kan göra när det finns snö. Visst att det för med sig att det kanske är kallare ute, men det går lätt att åtgärda med varmare kläder.

Är snön här för att stanna?

Första snön i Gränna kom i onsdags, men det var mest att det var vitt i luften. Sen efterföljde det med snöfall varannan dag, som snabbt försvann. I söndags var gräset vitt men marken i övrigt var som blankis på sjön. Det var nog först igår jag nöp mig i armen och förstod att det här är på riktigt. Det är början av november och om jag går ut idag är det som en bra januaridag. Snön har inte vad jag kan minnas varit såhär tidig och jag hoppas så otroligt mycket att snön är här för att stanna.

Jag hoppas på en riktig vinter i år

Jag vill att det ska snöa mer och kylan ska göra att den stanna kvar fram till mars. Tänk vad underbart det skulle vara med en riktig vinter i år och en vit jul. Jag har fått värsta julstämningen i kroppen och undrade varför vi inte tagit fram ljusstakarna ännu. Men det är ju bara början av november. En vän till mig sa ”vi hade världens kortaste höst”. Och det stämmer faktiskt, även att jag kanske inte tänkt på det. För nyss kunde jag simma i Vättern och för bara någon dag sen var jag tvungen att påminna mig själv att njuta av höstens vackra färgspel som vi blev bortskämda med förra året.

Tidig snö brukar brukar betyda ett bakslag, men nu har det snöat i snart en vecka. Igår var det otroligt vackert ute, på vissa håll upp emot två-tre decimeter snö. Mitt inne i Jönköping city föll de stora snötussarna vackert mot den vita marken och jag kom på mig själv gå där med ett stort leende över hela ansiktet. Nu är det vinter och jag älskar vintern!

sno

6 reaktioner på ”Är snön här för att stanna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *