Påskutmaningen

Hälsa

När jag var ute på morgonpromenad igår fick hjärnan otroligt mycket frisk luft, kroppen fick röra på sig och jag började känna mig lite gladare igen. Jag började också bli kreativ och idésprutare. Ja, för det är konsekvenserna av att motionera i den friska luften.

Så mitt under promenaden kom jag på att idag skulle jag starta en påskutmaning för mig själv och för min hälsa. I elva dagar (väldigt ojämnt och bra) kommer jag ta en promenad på minst fem kilometer och dessutom ska jag skippa chokladen. Jag ska alltså vardagsmotionera mera och försöka äta lite bättre, ur synpunkten: inte frossa i mig chokladbit efter chokladbit. Något som det har varit gott om den senaste månaden.

Egentligen tänkte jag att jag kunde börjat igår, för jag var ju ändå ute på en promenad men så känns det lite extra bra att säga ”jag börjar på måndag”. Att liksom kickstarta en ny vecka med en utmaning. Sen åt jag choklad till efterrätt igår.

Elva dagar, fram till Långfredagen kommer jag göra allt för att fixa det. För jag vill det! Dessutom är kortare och lite enklare utmaningar lättare att klara av, svårare att komma på ursäkter och samtidigt kan det göra en hel del för framtiden. Man ska absolut inte förändra allt på en och samma gång om man har ’att göra en förändring’ som önskan – det kommer gå bra i början, men oftast slutar det i kras.

Jag älskar ju choklad, men det har varit lite för mycket av det. En paus på mindre än två veckor klarar jag! (lagom till chokladäggen i Påsk) Att promenera är bra och härligt, dock har jag lite för lite tid för att jag ska få till det varje dag. Men i elva dagar det borde jag klara!

Jag ska även ta tag i jobbiga saker som man alltid skjuter på, som kanske är superlätta att bocka av men som ändå hängt kvar i en evighet. Eller sådana saker som är lite jobbigare att göra för stunden, men som man om några dagar, veckor eller månader gärna hade startat med för längesen.

Vad blir din påskutmaning?

hundpromenad

6 reaktioner på ”Påskutmaningen

  1. Låter lite tråkigt kanske… Men att hålla oss friska! Två veckors förkylningar är äntligen förbi.

  2. Men vilken bra utmaning! Jag hakar på – rör på mig alldeles för lite, får absolut noll vardagsmotion just nu. Fem kilometer om dagen är både görbart och kommer att kännas skönt. Istället för att skippa chokladen skippar jag godispåsen, jag äter enorma mängder smågodis och mår inte så värst bra av det!

  3. Vad härligt med morgonpromenader! Min utmaning är att bli en morgonmännisk för att såsmåningom kunna ta en morgonpromenad.

    1. Yes, jag har läst det och det verkar som du vet teoretiskt hur man ska göra… jag kämpar också många gånger med att vara pigg på morgonen, just för att jag älskar att vara vaken länge också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *