Lycklig av cykelpremiären 2016

Hälsa

Hela veckan har jag sagt att på fredag då ska jag cykla, då sker cykelpremiären 2016. Jag har längtat och längtat efter att det skulle bli fredag hela veckan just för att jag skulle få cykla. Det fantastiska vårvädret vi har haft i veckan hoppades jag på skulle stanna kvar också för att göra turen lite extra bra.

Så blev det fredag… och jag har fått cykla! Jag var alldeles lycklig av cykellycka, jag är fortfarande alldeles lycklig. Jag kom på mig själv med ett leende på läpparna när benen fick trampa i vårvädret och när cykeln svarade uppför. Alltså det här var veckans höjdpunkt, eller månadens höjdpunkt.

Jag tyckte jag startade cykelsäsongen tidigt förra året, då 31 mars. I år 18 mars och det är på gränsen att jag har lyckats hålla mig ända tills nu. Samtidigt kändes det som nyss jag cyklade på något vis, men det var i oktober. Eller jag har ju cyklat hela vintern, men endast på massa olika spinningcyklar och det är jag glad för att jag har gjort.

Jag hade lite tidsbrist, men jag skulle bara få in en stunds cykling mitt på dagen. Så jag klädde på mig, kanske lite för många lager mot de 8°C som var. Jag frös i alla fall inte. Jag tog med pappa och vi tog en kort och snabb runda till Ölmstad tur och retur. Det var vad jag hann med, då har jag ändå stressat en stor del av dagen. Det blev den bästa timman på länge!

Jag startade upp cykelsäsongen med en runda snabbare än kanske någon annan runda jag har gjort, visserligen endast på 25km. Men jag kollade tillbaka och under 2015 cyklade jag Tjejvättern samt ett till pass i augusti med snabbare snitthastighet än dagens. Vinterns träning verkar ha gett resultat och det känns för underbart. Jag kan i år starta säsongen i ännu bättre form än jag avslutade den i höstas, det har aldrig hänt förut och mitt mål i vinter har ju varit att slippa börja om och bygga upp cykelformen ännu en gång.

Jag är så otroligt lycklig. Jag är glad. Nu vill jag bara ha lite mer ledig tid så jag kan sticka ut igen. Sen hoppas jag att vårvädret är här för att stanna, hur mycket jag än älskar vintern. Men nu vill jag cykla!

cykelpremiär

3 reaktioner på ”Lycklig av cykelpremiären 2016

  1. Jag håller med, vintern i all ära! Den kan vara riktigt skön och vacker, men det är ngt särskilt med våren… :-)

  2. Vårsol och cykling kan vara det bästa. Jag klämde in min premiär med mulet väder, det var mindre fint men lika härligt att sitta på racern igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *