I höst är jag snäll mot mig själv

Hälsa

Jag råkade kolla tillbaka i min kalender från förra hösten och ser att alla dagar är täckt med gröna aktiviteter. I min kalender betyder grönt jobb. Jag blir riktigt förvånad över hur grönt det är, varje dag, hela dagar, vecka efter vecka. Till och med månad efter månad, det tar inte stopp! Då kommer jag och tänka på hur förra hösten faktiskt var. Absolut inte hållbar.

Jag hade fem jobb ett tag (samt ett ideellt) och jag vet att jag var helt ledig i ungefär tre dagar från slutet av augusti till mitten av december. Det stämmer faktiskt. Jag kan dock inte förstå hur jag orkade eller från första början hur jag tillät mig själv att göra det. Jag jobbade ju konstant i över tre månader. Det var någonstans där jag släppte allt annat som fanns i mitt liv, jag slutade träna, jag slutade kolla på tvserier, jag slutade ta det lugnt, jag slutade njuta, jag slutade tänka på mina matrutiner, jag slutade umgås med mina vänner, jag slutade längta efter höjdpunkter och jag slutade leta inspiration. Jag tillät mig själv bara att jobba hela tiden. Till en början var det en undanflykt, för jobben var ganska stressiga, eller i alla fall med ett högt tempo och då behövde jag inte tänka på något annat än det. Jag hann inte tänka på något annat och det var min räddning upp från botten. Men sen insåg jag att det inte fungerade så. Jag kunde bara inte skjuta på livet och bara fylla det med jobb.

Så nu när jag såg hur mycket jag jobbade har jag kommit fram till att i höst är jag snäll mot mig själv. Jag jobbar bara på ett ställe nu (sade upp mig successivt från alla jobb i våras). Där försöker jag inte jobba mer än vad jag behöver, alltså har jag övertid en månad försöker jag minska på timmarna nästa månad. Jag måste ge mig själv frihet, ledighet och tid till det jag också älskar. Jag gillar att jobba, men inte enbart att jobba och nu känner jag mig riktigt psykiskt stark, eller i alla fall starkare och långt ifrån botten.

Jag förstår inte hur jag orkade med att jobba så mycket som jag gjorde och det var inte för pengarnas skull. Det var för att komma bort från mina tankar och det löste jag med att jobba +65h varje vecka hösten 2014. Hösten 2015 kommer jag ha ett heltidsjobb som simlärare på simsällskapet och samtidigt jobba med Team Rynkeby, det är jag mer än nöjd med.

En reaktion på ”I höst är jag snäll mot mig själv

  1. Mitt mål är att december ska bli lugnare än förra året (visst det är en bit dit). Men den månaden var verkligen GALEN o då dessutom fira jul och annat kul med. Så länge jag får sova hur mkt som helst brukar det mesta lösa sig :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *