Lördag i Paris

Resor

Jag vaknade upp med ytterligare få timmars sömn under natten. Frukosten väntade, innan vi skulle lasta hem allt i bilarna. Hela förmiddagen gick åt till att fixa logistiken så att allas packning och cyklar skulle komma tillbaka till Sverige. Efterhand droppade alla av och tillslut även jag, då stod jag där med min familj istället för min Rynkeby-familj. Redan där började jag inse att det var slut, att nu är det inget mer som väntar. Jag fick också reda på att jag varken skulle få tillbaka min cykel eller min packning förrän den 20 juli, vilket jag inte riktigt hade räknat med. Cykeln är det lite skitsamma med, men alla mina kläder i väskorna, vilket ställde till det lite för mitt kontrollbehov. Så den här veckan som kommer ska bli spännande att se hur jag kommer lösa det. På något sätt går det! (Såhär i efterhand lyckades jag få tag i mitt bohag en vecka tidigare, vilket blev min räddning.)

När jag hade återförenats med min familj, så var det dags att göra Paris. Jag har varit i Paris tidigare, 2010, och då såg jag otroligt mycket saker så denna gången hade jag inte jättestora krav. Jag ville bara ha en fin weekend. Och få se den vackra staden en gång till, som jag gillade så mycket förra gången.

Vi började med Metron, för att åka till hotellet vi skulle sova på dem kommande två nätterna. Ett mysigt litet hotell i Boulogne-Billancourt -området i västra Paris. Vi åkte till Champs-Élysées för lite shopping och senare gick jag tillsammans med Julia upp i Triumfbågen. För det tycker jag att man ska göra, där ifrån ser man mycket mer än att klättra upp i Eiffeltornet tex. Det jag hade glömt bort var att jag hade cyklat över hundra mil den senaste veckan och att mina ben var trötta därefter, vilket gjorde det jobbigt för mig att ta alla dem där hundratals trappstegen upp, i värmen. Men utsikten var vackrare än jag kommer ihåg det, så det var lätt värt det. Sen gick vi ner mot Seine för att ta en båttur, det var bara att jag har väldigt trött så att jag råkade somna en stund mitt i allt.

Vi åt på en god restaurang på kvällen och jag smakade på sniglar, dem andra drack Champagne. Min enda önskan var att se Eiffeltornet på kvällen, så det gjorde vi denna dag. Vi gick mot tornet, där tusentals andra människor befann sig, vi slog oss ned på en mur och väntade på att mörkret skulle falla och att klockan skulle slå 23. Tills dess åt vi choklad och bara njöt av stämningen där. Många brudpar fotades, en och annan underhållning och massor av turister. Klockan slog 23 och då spelas ett ljusspel i Eiffeltornet. Det är så grymt vackert!

Sen kände jag mig nöjd för dagen och vi åkte tillbaka till hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *