Söndag i Paris

Resor

Dem franska frukostarna är ju inte alls som dem svenska om man säger så och så många croissanter jag har ätit under hela veckan har jag nog aldrig i hela mitt liv, sammanlagt ätit. Men det var ju en speciell upplevelse i sig och mätt blev jag också. Så efteråt gick vi ut till Metron för att ta oss in till city, jag måste bara säga att det är supersmidigt. Vädret igår var varmt och vi svettades runt på Paris gator, idag var temperaturen mer behaglig, det var lite grått och regnet hängde i luften. Julia ville shoppa lite till, så jag följde med henne i Champs-Élysées affärer för lite shopping. Jag hittade som vanligt inget, men det var skönt att ta det lugnt eftersom jag kände mig lagom mör. Mamma, pappa, faster och farbror åkte iväg på annat som dom tyckte var skoj (jag tror dem åkte till Notre-Dame och Louvren).

När vi kände oss klara i affärerna köpte vi med oss lunch från en supermarket. Vi åt vår wrap, yoghurt och melon på en parkbänk samtidigt som vi kollade på folket som passerade. Ibland är det härligt att bara sitta och kolla på alla andra människor, oftast turister. Jag tyckte det var coolt att jag mötte tre andra familjer från Team Rynkeby Jönköping bara sådär helt plötsligt, vad är oddsen för det? Sen fortsatte vi längs Élysées mot Obelisken och Louvren, på vägen gick vi genom tivolit som var uppställt i samma park. Vilka attraktioner! Två av dem var betydligt läskigare än några andra jag någonsin sett. Sen fortsatte vi mot Louvren för att kolla på glaspyramiderna. Mona Lisa såg jag förra gången jag var här, denna gången räckte det med att vara på utsidan och kolla på dem maffiga byggnaderna.

Regnet kom, inte jättemycket och inget som störde oss. Vi tog Metron till Sacré Coeur, vi gick upp för trappan och därifrån var det vacker utsikt också, men idag betydligt dimmigare. Vi gick vidare till konstnärerna på Montmartre, dem är så otroligt duktiga! Sen var det dags för middag igen, trots att det känns som jag har ätit konstant i princip en vecka var jag återigen hungrig. Vi hamnade på någon restaurang nedanför Montmartre, innan jag köpte finchoklad i en chokladaffär. Dem andra köpte glass och senare tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellets kvarter. Där fastade vi på en restaurang igen innan vi gick till hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *