Skidåkningen

Hälsa

2007 var året då jag för första gången stod på ett par slalomskidor. Då gick det utför, riktigt utför kan man säga. Jag kan knappt tro att jag nu 2015 fullkomligt älskar att åka skidor. Jag ville verkligen få ut det mesta av dagarna och jag ville njuta varje minut. För det är just det för mig, njutning. Jag ser ingen rädsla längre och jag älskar att känna kicken, hitta utmaningar och utveckla mig själv. Den här gången försökte jag mig på att åka på olika sätt för att känna skidorna bättre och för att få ännu mer kontroll. Men jag älskar också att bara ställa mig i störtloppsposition och känna vinden som fångar mig.

Jag har aldrig åkt eller känt på bättre skidåkning än på mina egna skidor. Jag vet att när jag första gången var i fjällen (2013) så hade jag stora problem med teknik, rädsla osv redan i blåa backar. En röd backe kom knappt på tanken. Nu är det dem röda som är mina favoriter, men jag kan ändå utmana mig själv där, utan att känna någon som helst rädsla. Jag åker en del svarta pister också, så om jag skulle råka komma fel på kartan spelar det ingen roll vilken av pisterna som jag har framför mig. Dock har jag kommit förbi det gröna stadiet, dem väljer jag helst inte eftersom dem inte utmanar mig längre. Jag vill gärna ha långa nedfarter också, så pass långa att mjölksyran i låren tränger sig fram om man åker från topp till dal utan att stanna. Sådan skidåkning var det i Trysil! Superfina nedfarter och 70 olika att välja mellan. Snacka om att min hjärna gick på högvarv för att hinna åka dem flesta. Sen har jag inte testat på dem allra svartaste backarna ännu, men en dag är jag nog där också. Skidåkning är livet! 

Jag kunde inte ha haft en bättre vecka än förra veckan, eller jo, den kunde ha varit lite längre. Jag hade gärna kunnat åka fler dagar. För jag älskar det. Men just nu lever jag på den känslan, även fast jag gärna hade velat vara där.

Jag köpte mig en äventyrskamera innan jag åkte iväg. Jag testade att filma lite när jag åkte, men eftersom det endast var test så blev det inte jättebra. Men övning ger färdighet och nästa gång vet jag att jag ska placera den lite högre för att undvika att filma endast snön och skidorna under mig. Jag vill ju se utsikten!

En reaktion på ”Skidåkningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *