Västkusten

Allmänt

Idag ringde klockan 5.30 för vi skulle passa en kosterfärja i Strömstad klockan 10.30. Så upp med tuppen och börja färden mot Västkusten. Väl i Strömstad lämnade vi av systern min eftersom hon ska ut till nordkoster den här veckan. Jag och pappa fortsatte vår resa längs kustvägen och det blev en underbar roadtrip. Vi stannade bara i Strömstad och Smögen, dock körde vi lugnt igenom Grebbestad, Fjällbacka, Hamburgsund, Hunnebostrand, Kungshamn och Lysekil också (tog färjan från Lysekil, vilket var häftigt). Så idag har jag fått se mycket, jag har fått njuta och jag har fått drömma. Städerna längs västkusten är så underbart fina och går inte jämföra med några andra. De små fina husen ligger tätt packade intill varandra, många är rika och många har båtar. Jag tycker ett sådant liv verkar coolt.

Till en början var det väldigt mulet och det var just där vi befann oss som det idag kunde bli regn (utav hela Sverige), men det sprack upp på förmiddagen och värmen slog till. Det blev istället riktigt varmt, sådär varmt och soligt att man knappt kan röra på sig utan att bli genomblöt. Men jag försökte tänka bort det och njöt istället av att vi i alla fall har fått en högsommardag, samt av all utsikt. Till lunch åt vi landgång på Smögenbryggan med kräftor och räkor, eftersom jag älskar skaldjur. Skaldjur är verkligen ett måste när man besöker den delen av Sverige. Jag har varit där en gång tidigare, vi gjorde nämligen nästan samma roadtrip för två år sedan när vi även då lämnade systern till koster. Men det är så vackert att jag verkligen ville göra det igen, men någon gång vill jag ta mig ut på vattnet. Jag vill se öarna och jag vill åka någon båt. Sälsafari skulle inte vara fel, eller åka iväg på en fisketur.

Så idag blev det en lång dag, många timmar i bilen och jag har fått se massor. Jag har tillbringat hela dagen med pappa, vilket jag gillar. Han gillar att åka med mig också, eftersom jag inte ska gå in i speciellt många affärer. Jag nöjer mig med att få se staden, kolla på den fina utsikten och fånga lite fina minnen på bild. Något roligt var att en helikopter med ett litet hus under sig flög på himlen i Strömstad, det var en häftig syn, både för mig och för befolkningen där. Jag tror det sällan händer. Sedan släppte helikoptern ner huset på en utav öarna utanför hamnen, coolt! Återigen, jag har haft en helt underbar dag! Visst har vi hunnit med mycket idag, men det går alltid stanna längre och se ännu mer om man vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *