Midsommarafton

Allmänt

Vilken fin dag det blev igår. Jordgubbar (det godaste som finns) till frukost, jordgubbstårtbak och ett besök i mormor och morfars trädgård för att plocka blommor till en midsommarkrans hann vi med innan sillunch hemma med familjen. Sillunch hemma har vi knappt aldrig ätit, just för att vi i vanliga fall inte brukar vara hemma vid den tiden, och de åren vi har varit hemma så har vi inte ätit lunch eller så har vi bytt ut sillen till något annat. Jag har tidigare inte varit speciellt förtjust i sill, heller inte de andra i familjen. Men nu går det betydligt bättre och någon gång är det faktiskt gott. Samt att jag tror både jag och min syster försöker bevara de svenska traditionerna, de är betydligt viktigare nu än förr i alla fall för min del.

På eftermiddag åkte vi till våra kusiner i Örserum för dans kring midsommarstången, jordgubbstårta, kubbspel och sedan på kvällen grillning. Sen kväll, kring midnatt hamnade vi en kort stund på en loge ute i skogen eftersom jag fick vara chaufför åt kusinerna. Men för min smak gillar jag betydligt mer att umgås med familjen och släkten hemma, lugnt och mysigt kring ett bord. Vädret var lysande i år för en gång skull, kanske lite kallt och lite blåsigt men solen lös hela dagen och det får man vara mycket glad för. Så en mysig midsommar blev det, med god mat och gott umgänge. Jag älskar traditioner och jag älskar att umgås med släkten. Jag tror det kan ha varit vår fjärde eller femte midsommarafton på raken som vi spenderade på ungefär samma vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *