Jönköping open water

Racereport

Under förra veckan hann jag med tre olika open water-lopp, bland annat Jönköping open water. Det gick av stapeln söndagen den 29 juni i Rocksjön. Där jag i år igen simmade 2800 meter. Den här gången var det betydligt fler deltagare än förra året och dessutom var den riktiga svenska eliten med i samma startfält som jag. Att simma tillsammans med de som vinner Vansbrosimningen flera år, att simma med de som är kända för simmarsverige är riktigt coolt.

Morgonen började lite mulet, men vid lunchtid när jag sprang i vattnet kom solen. Eftersom jag inte har simmat jättemycket det här året, var jag i princip otränad. Det gjorde att det blev jobbigare, men ändå blev jag nöjd med tiden. Trots att det gick fyra minuter saktare i år, mot förra året. Så jag sprang i mål på tiden 52.35, ganska så slut på ork. Men roligt var det och nästa år simmar jag igen. Tills dess vill jag ha simmat mer och kunna kapa fjolårets tid några minuter. Öppet vatten är på ett helt annat vis mot bassängsimning och många gånger roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *