Flättinge Gårdscafé

Hälsa

Igår kväll hade jag fullt upp med att ta det lugnt i sängen, bli uppdaterad av vad som tisdagen hade haft att erbjuda och samtidigt äta lite choklad innan mina ögon inte orkade hålla sig öppna längre. För dagen igår var inte riktigt lik en helt annan vanlig dag. Jag startade dagen med en hundpromenad för att sedan sätta mig på cykeln för första gången sedan Vätternrundan. Jag skulle nämligen befinna mig ute på Flättinge Gårdscafé vid 10 för att möta upp två vänner (ligger utanför Ölmstad). Så till förmiddagsfika åt jag deras rabarberpaj med vaniljsås, som var mycket god. Jag kan varmt rekommendera att åka dit. Sådan trevlig miljö, stort utbut och det bästa att det var väldigt gott. Bästa gårdscafét jag i alla fall har besökt (och personligen tycker jag hembakat är mycket godare än att åka till ett fik där det många gånger finns fabrikstillverkade saker). Så det är sommartipset från mig! 

Vidare tog vi cyklarna mot Gränna, vi cyklade på bland annat vägar jag faktiskt aldrig åkt på, vilket var spännande. I Gränna kom regnet, som väderleksrapporten inte lovat men det löste vi med att turista i min egen stad och besöka nästan alla affärer i Gränna. Nu har de faktiskt en hel del bra grejer, till skillnad från något år sedan och ska jag vara helt ärlig besöker jag inte hemstadens affärer allt för ofta, till skillnad från när jag var yngre.

Innan avfärden mot Ölmstad igen, lunchade/picknickade vi i min trädgård med färska frallor och frukt. Jag cyklade med till Ölmstad för att lämna av första vännen, (med ett snabbt stopp på Gyllene Uttern) för att sedan följa med andra vännen till Jönköping. Jag hade ju kunnat hoppa av vår cykeltur när vi var hemma hos mig i Gränna men jag tyckte verkligen det var superhärligt att vara ute igår. Efter att inte ens varit i närheten av racern på en hel månad. Och jag kände mig oerhört pigg och fräsch. Jag hade också kunnat vänt någonstans på vägen till Jönköping men jag hade inget annat för mig och det gäller att passa på när det var perfekt cykelväder (inte för varmt, grått och nästan att regnet kom, dock en fruktansvärd motvind söder ut), samt att hjärnan verkligen ville. Så vid Rosenlund vände jag vid 18.10 för avfärd hemåt. Vi slog vad om hur lång tid det skulle ta innan jag var hemma. Vid lite lätt rusningstrafik i Jönköping/Huskvarna, med redan sju mil i benen, utan någon energitillskott på över fyra timmar och medvind (som vi ett parti vände och blev till motvind) i ryggen gissade jag på 1h40min, medan Elin gissade på 1h15min (brukar inte åka sträckan Jönköping-Gränna så ofta, därfö har jag inget minne av hur lång tid det brukar ta).

Cykelresan hem själv gick över förväntat bra, med tanke på hur hungrig jag var och utan att jag hade med mig något att stoppa i magen (tanken från början var inte att åka ända till Jönköping tur och retur). Samt att jag inte har cyklat på en månad, eller knappt ens tränat så jättemycket. Men 19.25 stannade jag utanför husdörren och tiden slutade på exakt 1h15min, så därmed förlorade jag. Jag förstår inte hur bra hon kunde gissa, eller hur snabbt jag orkade cykla med tanke på att jag hade hållt igång hela dagen (men jag tryckte på riktigt ordentligt, när jag blev själv hem). Jag hade inte ont någonstans förutom under högra trampdyna som jag har haft lite problem med senaste veckan, rumpan kände jag inte heller av eller att energin tog slut. Jag var jättepigg! Vilken härlig känsla. Ska tilläggas också att de tidigare milen jag åkt under dagen var tillsammans med icke racercyklar, vilket betyder att de måste göra mycket mer arbete än mig och därmed sänks farten under min normalfart, men ändå.

När jag hoppade av cykeln hemma och tog en dusch. Hade jag en underbar känsla i kroppen. Jag var jättehungrig och ganska så trött, men jag kände mig så fantastiskt nöjd. Mamma och jag gick till Grennagården för lite mys tillsammans, där jag åt en stor kebabpizza. Något jag inte kan förstå är hur jag efter den måltiden fortfarande var hungrig. När jag sedan kom hem vid nio igen lockade sängen väldigt mycket, för jag kände att kroppen ville ta det lite lugnt. Och idag är jag hur pigg som helst också, känns inte alls som jag nästan cyklade elva mil igår. Helt galet! Dagen igår var verkligen hur underbar som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *