Visingsö

Allmänt

Igår hade jag en alldeles underbar lördag ute på Visingsö. Jag åkte med min faster/kusiner med familj. En heldag tillsammans ute på en utflykt så nära Gränna man kan komma. Jag kan inte säga att jag har varit på ön allt för ofta och igår var även första gången jag åkte den nya färjan.

Vi startade med en picknick i gräset, fortsatte med remmalag som ön är känd för. Jag har åkt någon gång när jag var liten men fick hoppa av eftersom jag är så fruktansvärt allergisk mot just hästar. Nu på senare tid har allergin lagt sig lite och jag har klarat av mer, så jag ville ge det en chans. Det gick väl sådär. Jag kunde åka rundan till Kumlaby (1h), men det var inte smärtfritt om man säger så. Det var trots allt utomhus och jag satt längst bak, så det gick ganska snabbt över efteråt vilket var riktigt skönt. Men nu har jag i alla fall testat och det är så nära hästridning jag kan komma. Hade önskat att jag inte var så superallergisk, för hästar är coola djur om man kommer dem nära.

Vi fortsatte mot Leklandet eftersom kusinbarnen ville leka lite och sedan kollade vi in Visingsborg. Som inte alls är lika roligt längre, när jag var liten fick man gå in i borgen osv. Vi avslutade med en sen lunch på restaurang Solbacken. När vi sedan skulle ta färjan hem kom Sommartåget (som 2ggr/år springer Jönköping-Visingsö, med Susanne Dalsätt och Miranda Kvist i spetsen) med samma färja över till ön som vi skulle ta till Gränna.

Vi fick verkligen en jättefin dag, med både lagom av värme, solsken och inte allt för mycket folk. Lördagsutflykten var verkligen underbar, jag gillar att umgås med familjen/släkten och jag gillar att se saker. Så så mycket bättre kunde det inte ha blivit. Underbart! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *