En bättre fotograf

Allmänt

Det är vad jag skulle vilja bli. Jag skulle vilja kunna ta fina fina bilder, som man verkligen får en wow-känsla ifrån. Bilder som har kvalitet, teknik och verkligen fångar intresse. Med den här bloggen har jag utvecklats hur mycket som helst redan. Från att knappt ha tagit några bilder, eller överhuvudtaget varit intresserad över något som har med foto att göra till att knäppa av bilder flera gånger per dag. Men jag skulle vilja ta mer, jag skulle också vilja ta bättre, men framförallt önskar jag att jag kunde se motiven på ett annat sätt. Och även fast jag har utvecklats så otroligt mycket så har jag oändligt massa saker jag kan och vill lära mig. Men först och främst måste jag ha tid till det, jag måste även öva på att se de perfekta bilderna, tänka i tänket om hur man tar den finaste bilden av just det motivet. Men det viktigaste kanske ändå är bra utrustning för att i alla fall höja snäppet ännu högre.

När jag började blogga för två år sedan bestod inläggen mest av text, eller i värsta fall bilder jag lånat av andra. Numera känner jag mig inte nöjd med ett inlägg om det inte innehåller en självtagen bild, som i mina ögon ska vara så bra som möjligt. Jag tycker bilder tillför massvis av känsla till orden och egentagna bilder är de bästa för att få en bra helhet. Majoriten av alla bilder jag har på bloggen har jag tagit med min iPhone, vilket betyder att det finns bättre utrustning än så. Någon gång skulle jag vilja vara ägare till en bättre systemkamera för en bra mobilkamera, en äventyrskamera och en kompaktkamera äger jag redan (alla av den lite bättre sorten också). Men sen ska man ju lära sig att använda dem på bästa sätt också, vilket jag kanske är sämre på. Men jag älskar att experimentera mig fram och verkligen testa olika funktioner. Sedan önskar jag att jag tog mig lite mer tid till just fotograferingen över lag så det inte alltid blev foton på de saker som händer i farten.

Något jag också vill lära mig är att bildbehandla. Ifall man har bilder av lite sämre kvalitet, så att man kan göra dem lite snyggare. Men även där krävs det tid och utrustning. Men någon gång ska jag ta tag i det, för fotointresset växer allt mer. Även fast jag i dagsläget kanske bara är den som fångar vardagen i mobilformat. Så jag hoppas det här håller i sig och att jag tar tag i det för att lära mig mer. Jag har en otroligt duktig syster som jag kan ta hjälp av i alla fall!

Nuförtiden älskar jag att stå bakom kameran, men många gånger gillar jag att stå framför den också. Något jag avskydde i väldigt många år. Men nu är jag glad för att jag byggt upp självförtroendet så att jag fångas på lite bilder, för jag inser hur roligt det är att ha efteråt.

Alla bilder på bloggen är mina om inget annat anges

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *