En lördag i London

Resor

Som ni vet vid det här laget var jag i London hela lördagen. Jag tog en buss från Oxford city klockan 8 på morgen och kom hem igen vid 23 på kvällen. Där i mellan hann jag med att göra allt det jag ville göra i storstaden och även bocka av de sista sakerna på min Bucketlist för den här gången. Sightseeing varvat med shopping och som första lördagen jag besökte huvudstaden i början av oktober så använde jag mig av benen som transportmedel.

Jag började dagen på Marble Arche precis vid den stora shoppinggatan Oxford street, vidare promenerade jag längs med nämnda gatan och tog en titt på var BBC har sitt huvudkontor. Jag fortsatte min väg till stadsdelen Soho som ledde mig vidare till China Town, där jag landade för en gudomlig kinesisk buffé. Runt hörnet finner du Leicester Square med nu i Christmastider ett litet tivoli och strax därintill landets officiella huvudbiograf.

Jag traskade vidare till Trafalgar square för att se det på närmre håll, klickade av några foton och bara stannade upp en stund bland alla turister. Innan det var dags för att inta min plats påLyceum Theatre gick jag längs Strandgatan och spanade in byggnaderna vid vattnet. De nästa tre timmarna vet ni redan…

När jag sedan kom ut igen hade mörkret lagt sig och jag gick några meter för att komma till Operahuset och därefter börja vandra igen för att spana in St Paul’s CathedralLondon Bridge, The Queen’s walk och Tower Bridge. Sedan började jag bli hungrig igen och tyckte det räckte med promenader vid det laget. Stämpla in på närmaste Underground och åter igen hamnade jag på Leicester Square eller rättare sagt Piccadilly Circus där en hel del restauranger finns. Jag ville ha en god köttbit efter den maffiga lunchen, men att hitta ett bord för en person i London klockan 19 en lördagskväll är nästintill omöjligt. Så istället vandrade jag vidare längs med Regent street för att återigen hamna vid utgångspunkten på Oxford street. 

Så vidare hungrig var jag egentligen inte, men jag kände att energin försvann. Så en frappuccino, en wrap och en flaska vatten räckte gott och väl för min del att ta med på bussen tillbaka till Oxford.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *