Wales

Resor

Idag har jag tillbringat min söndag i ett annat land, Ja för det är så de själva kallar det. Wales är som ett eget litet land, men använder sig mycket av Storbritanniens lagar, regel, valuta osv. Det ligger endast två timmar bort från Oxford med buss, så det kände jag för idag. Till en början besökte vi den lilla lilla staden Chepstow, där Storbritanniens äldsta slott finns (över tusen år gammalt). Mycket mer än så fanns inte. Dock är Wales känt för att vara den regnigaste delen av hela UK, men vi fick inte en droppe på oss trots att det var grått och kallt. Något mer de är kända för är alla får och det kan jag bekräfta. Varenda gräsplätt var täckt med små vita tussar.

Turen gick sedan vidare till huvudstaden, Cardiff. Först besöktes Cardiff Bay där arkitekturen var riktigt cool, enligt mig. Byggnaderna skilde sig helt från Oxford, så det var roligt att se. Något annat roligt är att författaren Roald Dahl kommer just från Cardiff, men tillbringade sina sista år i Oxford. 

Under eftermiddagen var det fullt fokus på Cardiff city. Jag hade höga förväntningar på Wales, men i och med det så var jag lite besviken till en början. Ända fram tills eftermiddagen mitt i centrum. Cardiff som stad har inte så mycket sevärdheter, det är hamnen som är något att se, vilket vi gjorde. Men annars är det känt för sin shopping och när jag gick där mitt på gågatorna var jag inte så fascinerad. Men sen… Helt plötsligt upptäckte jag hur stort det var. Jag gick in i ett shoppingcenter som fanns mitt bland alla affärer. Jag tror jag gick igenom hela undervåningen med gapande mun av förvåning. Det var hur coolt som helst att se. Shoppingen där var galet. Det bästa jag någonsin sett och vilket utbud det fanns. London kan slänga sig i väggen, typ. Synd var att klockan tickade lite för snabbt så jag hann i princip bara att kolla igenom vad som fanns, sedan var det dags att bege sig tillbaka.

Så Cardiff kan jag varmt rekommendera för er som älskar shopping, det fanns hur mycket som helst. Det går inte att jämföra! Nu var det även extra mysigt eftersom det närmar sig jul och det finns som små Christmas markets, julbelysningar mm. Tillslut blev det en riktigt lyckad dag ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *