Byt förbud mot livsstil

Hälsa

Ibland slår det mig att det där med godisätandet inte längre ingår i mitt liv. Jag har aldrig sug efter lösgodis och dagarna de bara rullar utan att tänka på det. Vilket är bra, har jag förstått. För fortsätter man tänka på något som ett förbud, så är man inte redo att släppa taget. Livet ska vara fint och man ska göra det man själv känner för. Jag har valt att avstå från godiset och idag är det sällan jag tänker på det. Sedan den 20 augusti 2011 har jag inte ätit en enda godisbit som inte innehåller choklad. För så var det sommaren då det skulle ha gått ett år, då kände jag några gånger det där suget efter choklad, vilket betyder att jag inte riktigt var redo att ta bort just chokladen.

Men om vi blickar lite framåt, till 2013 så har det där som från början var ett förbud suddas ut och jag tänker inte längre på det. Jag räknar inte dagarna sedan det var, eller för den delen månaderna heller som man kan frestas att göra i början. Vid vissa tillfällen slår tanken mig att just då skulle det vara gott att ta en chokladbit, eller då skulle det vara mysigt att äta en efterrätt. Och så är min tanke med, det är inte ett förbud för mig däremot väljer jag de gångerna jag känner för att kanske ta en efterrätt.

Nu har det bara blivit så att den där chokladen, glassen osv har försvunnit från tänket helt 2013 (jag har säkert ätit någon chokladbit under året, men jag har inte en aning om det längre). Det senaste jag minns är att jag åt 3 aladdinbitar i julas, men mer än så har förvunnit till intet. Däremot har jag då och då testat på någon efterrätt, eller nötter. Nötter med yoghurt eller choklad hade jag en crush i september månad. Då och då ser det gott ut att äta den där kladdkakan etc.

Vad jag ville få sagt med det här är att sålänge man tänker något som ett förbud, istället för en livsstil så går dagarna sakta. Du kommer tänka på det dag ut och dag in. Om du istället vänder ditt tankesätt och ser det som en daglig vana, eller att du då och då får äta det du är sugen på så blir allt så mycket enklare.

Jag har däremot valt att ta avstånd från godis, chips, ostbågar och glass. Vad det ser ut som nu kommer det förbli. Däremot händer det att jag äter några popcorn, för att bion blir så mycket mysigare, eller en tårtbit för att umgås när någon fyller år. Men många gåner tröttnar jag rätt så snabbt och efter någon dag återgår jag till det normala. Jag minns inte längre när jag åt chips senast (tror det var augusti 2011?), bara för att jag ser det som en livsstil. Bara ett tips till dig!

Jag blir så mycket gladare av att gå till fruktavdelningen istället, för det är vad jag älskar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *