Torsdag

Resor

Ojojoj vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Kanske med att jag vaknade upp och hade fruktansvärd (skön) träningsvärk jag aldrig haft tidigare. Eller kanske med att det har regnat en stor del av dagen och solen har endast lyst bakom molnen. Och då ska jag nämna att Fuerteventura endast har 10 regndagar om året.

Ingen morgonyoga, eller jogg idag. Istället startade vi dagen med frukostbuffén. Vidare testade vi på Combat, något som var superroligt, superjobbigt och supersvettigt tillsammans med den bästa instruktören som finns här (eller som jag någonsin varit med om). För den som inte vet vad Combat är, mycket boxning i luften samt kickar, kanske lite likt karate på något sätt. Direkt efter cirkelträning. Två varv med femton stationer där man tränade i en minut och direkt efter i 10 sekunder hade vila/bytte station. Cirkelträningen passar de flesta, det är varierande och det aktiverar hela kroppen med alla dess övningar. Här kom regnet, här kallades det spöregn och trodde vi ville lägga av. Men hemma skulle det vara lite vanligt novemberregn och man lägger inte av bara för man blir lite blöt. (Vi var ju redan blöta av all svett).

Ett litet svalkande dopp i poolen, som jag kan nämna att vi var ensamma i. Efter lunchen körde vi på Aqua aerobics idag igen, för det var så skönt för kroppen och för att det var roligt. På eftermiddagen sa verkligen musklerna ifrån och det enda kroppen tillät var simning. Lugn skön simning där jag kunde sträcka ut ordentligt. Jag hade en bana för mig själv, jag simmade i närmare en timme. Men enbart för att mjuka upp kroppen. Avslutningsvis på samma sätt som igår så gick vi på Stretch & Relax. Något som var riktigt skönt för kroppen idag. Det jag kan nämna var att för mig tog det idag flera minuter att byta position vid dessa övningar just för träningsvärken i vissa muskelgrupper.

Det bästa botemedlet till träningsvärk är att träna och aktivera musklerna. Samt att man inte bara vill ligga kvar inne hela dagen. Jag vill testa på så mycket som möjligt, sålänge kroppen tillåter denna vecka. Och det ska ni veta att jag lyssnar riktigt noga på kroppen. Därför försöker jag stretcha mycket, ta det lugnt i mellanåt och fylla på med energi i form av god mat. Buffén har återigen varit kanoners, de byter mat varje måltid vilket jag älskar eftersom man får testa på massor av nya saker.

Trots regnet har det varit en underbar dag, Combaten var riktigt rolig och relaxen på slutet var välbehövlig. Värmen har varit alldeles lagom för att träna i och regnet var bara svalkande skönt. Den lätta brisen som ligger över Playitas större delen av tiden är bara bra. Det är ofta blåsigt här, men det behövs för att man ska kunna träna till fullo.

Avslutningsvis vill jag bara berätta att jag såg en pytteliten ödla idag när vi var påväg till poolen. En riktigt cool sådan. Man är inte riktigt van vid det hemma, tyvärr var den snabb så hann inte ta kort. Annars tycker jag djurlivet verkar vara ungefär som i Sverige. Fast istället för renar som de varnar för här på skyltarna är det getter som är vilda. Men Spanien tyckte det var för dyrt att göra varningsskyltar för getter bara för att använda på Fuerteventura att de satte dit Varning för renaristället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *