Måndag

Resor

Idag var det den riktiga sista dagen på Playitas och Fuerteventura. Eftersom fitnessveckan har dragit igång här på resorten så är det mycket pass som har med aerobics att göra (aerobics som jag hatar). Så då var det helt enkelt dags för att hitta på något annat. Jag gillar att se mig omkring. Jag hade som mål att gå till Lighthouse (lördags), Las Playitas (också i lördags) och sen ville jag även se grannbyn Gran Tarajal. Playitas resort ligger mitt i mellan byn Las Playitas och Gran Tarajal med endast ett berg i mellan (trodde vi). Eftersom de hade guidad tur över berget och ner i grannbyn på andra sidan i torsdags var vi inte så sugna på att följa med då. Men vi bestämde oss för att hajka lite på egenhand. Men när vi väl tagit oss upp så var det lite längre än vi trott. Men till byn kom vi, men kanske en halvtimme efter vår tidsplan.

I byn gick vi längs strandpromenaden, kollade ut över det fina havet och så åt vi lunch på en av restaurangerna. Efteråt kollade vi lite längs deras affärer men det var mitt på dagen då det är siesta så inga affärer var öppna.

Vi hade noga planerat att vi skulle hajka över berget dit och ta den berömda röda vägen tillbaka (en relativt platt cykelbana som går runt berget från Gran Tarajal till byn Las Playitas). Det var min första riktiga löptur den här veckan och det gick riktigt bra. Det var bara det att klockan var mitt på dagen och idag var det nästan den varmaste dagen, så väl hemma igen rann svetten om mig (har aldrig varit med om något liknande tidigare). Så fem kilometer över berget dit och nästan fem tillbaka.

Innan vår hajk gick vi på ett steppass, där även där svetten flödade. På eftermiddagen var vi tillbaka till aqua aerobicsen (vattengympan), vi hann med lite poolhäng och på kvällen innan en sista middagsbuffé tog jag ett pass i simbassängen med avslutningvis stretch and relax.

Idag har vi verkligen hållit igång hela dagen och ddt blev en skön avslutande dag på resorten. I morgon väntar hemresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *